Zehirlenme Sebebiymiş Uzmanlar Uyardı: Nohudu Böyle Asla Pişirmeyin Aksi Takdirde...

Zehirlenme Sebebiymiş Uzmanlar Uyardı: Nohudu Böyle Asla Pişirmeyin Aksi Takdirde...
Nohut Türk Mutfağında oldukça sık tüketilir. Nohutlu pilav, nohut dürüm, nohut yahnisi gibi pek çok yemekte kullanılır. Bakliyatların hası olan nohutu pişirirken dikkat etmek gereken hususlar var. Bakın uzmanların üzerinde durduğu zehir kaynağı neymiş...

Yiyecekleri pişirirken besin değerini koruyarak usulüne göre pişirmek gerekir.  Hatalı pişirme şekilleri istenmeyen sonuçlara neden olabilir. 

Uzmanlar nohutla ilgili önemli bir uyarıda bulundu.

Nohut direk pişirilmez bildiğiniz gibi kullanılmaz. Bir gün önceden suda bekletilir ve şişmesi sağlanır. İşte o ıslattığınız suyu mutlaka dökmeniz gerekiyormuş ve yeniden su koyup pişirilmeliymiş. Çünkü nohut şişme esnasında suya midenin hazmedemediği zehirli maddeleri bırakıyor ve sağlığımızı tehlikeye atıyormuş

Uzmanları dinleyip nohutu ıslattıktan sonra süzelim ve suyu yenileyelim.. Yeri gelmişken nohutun faydalarına da bir göz atalım.

  • Manganez, çnko, magnezyum, demir kalsiyum , A ve K viamini kaynağıdır. 
  • Saç dökülmesini azaltır.
  • Kemikleri güçlendirir. 
  • Zengin lif kaynağıdır, bağırsak sağlığı açısından önemlidir.
  • İyi bir protein kaynağıdır.
  • Göz sağlığına korur.
  • Kan şekerini düzenler
  • Özellikle meme kanserine karşı koruyucu
  • Şeker hastalığını önlüyor.
  • Hafızayı güçlendiriyor.

Daha pek çok faydası olan nohutu hftada iki kez tüketmeye çalışın.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler