Yumurta diyeti ile nasıl kilo verilir?

Yumurta diyeti ile nasıl kilo verilir?
Yumurta diyeti nedir?, Gerçekten yumurta diyeti ile kilo verilebilir mi? Yumurta diyetinde dikkat edilmesi gereken konular nelerledir? İşte yumurta diyeti hakkına merak ettiğiniz herşey.

İnsanların kilo vermek için yaptıkları veya yedikleri birçok şey var. Yumurta da bunlardan biri. Ayrıca yumurta tüm diyetisyenlerin ve fitness uzmanlarının kilo vermek isteyenlere önerdiği bir besin.

Bugün size "sadece yumurta yemeyi içeren ve kiloları daha hızlı düşürmeyi vaat eden bir diyet planı" hakkında bilgiler vereceğiz. Kulağa şaşırtıcı gelse de, bu yumurta diyeti birçok insan tarafından denenmiş olup hızlı kilo verme iddiasınıda kanıtlamış durumda.

Size bu diyetin nasıl çalıştığını, faydalarını ve olası yan etkileri dahil bu diyetle ilgili bilmeniz gereken her şeyi açıklıyoruz:

YUMURTA DİYETİ NELERİ İÇERİR?

Basitçe söylemek gerekirse, yumurta diyeti, diyet yapanların geleneksel olarak kahvaltı yemeği olarak kabul edilen yumurtaların etrafında toplanarak günün en az bir büyük öğünü tüketmesini gerektiren yeni bir kilo verme stratejisidir.

Yumurta diyetinin, ideal olarak düşük kalorili, protein açısından zengin bir besindir ve kilo vermeyi hızlandıran ve bir kişinin kas kütlesini kaybetmesine neden olmayan bir besindir.

Açıkça yumurtaya odaklanmanın yanı sıra diyet planı, günde üç öğün yemek yemenizi, yeterli su alımını (ve sıfır kalorili diğer içecekleri) gerektirir.

Bu diyet planının en sık takip edilen iki çeşidi sadece yumurta içeren bir diyet veya haşlanmış yumurta diyetidir.

NE YİYEBİLİRSİN

Diyetin birincil odak noktası kilo vermek için yumurta tüketmeye devam ederken, diğer birçok yön yediğiniz yiyeceklere bağlıdır.

Bu diyet planının ızgara tavuk, deniz ürünleri ve buharda pişirilmiş sebzeler gibi yiyecekleri içeren, ancak nişastalı, karbonhidrat bakımından zengin yiyecekleri ortadan kaldıran çeşitleri vardır.

Genel olarak, atıştırmalıklar ve gazlı içecekler (kalori ekleyen) yasaktır. Günün bir öğününün yumurta hazırlığı yapması gerekirken, diğer iki öğün de bir çeşit yağsız protein içerebilir.

Bir kişi ayrıca bir çeşit düşük karbonhidratlı sebze, meyve ekleyebilir. Tahıllar, bazı sebzeler ve meyveler gibi yüksek karbonhidratlı yiyeceklere izin verilmez. İşlenmiş gıdalar yine büyük bir hayır-hayır.

Diyet, belirli yiyecekleri birkaç hafta kısıtlayacak ve ardından yavaşça daha sağlıklı bir beslenme düzenine dönecek şekilde planlanmıştır. Bir kişinin sadece yumurta ve su almasına izin veren bir diyet çeşidi de vardır.

Bunlar ayrıca bu diyet planının bazı ilginç moda varyasyonlarıdır.

Yumurta ve greyfurt diyetinde, diyet yapan kişinin her öğünde yumurtalı bir parça greyfurt veya bir miktar yağsız protein yemesine izin verilir. Başka hiçbir meyve tüketilmemelidir.

Genellikle 14-21 gün, daha uzun süre uygulanmaz.

Yumurta diyetinin aşırı bir versiyonu da var - diyet yapanın iki hafta boyunca yumurta (haşlanmış) ve su üzerinde hayatta kaldığı bir diyet. Yalnızca tek bir beslenme kaynağına güvenen bir kişiden oluştuğu için, o kadar sürdürülebilir olmayabilir ve sizi diğer önemli vitamin ve minerallerden mahrum bırakabilir.

Yumurta diyetinin bir başka şekli de tıbbi yumurta diyetidir, burada kişi her öğünde bir yumurta ve bir parça ekmek tüketir. Buna yumurta ve ekmeğin yanı sıra istenilen sayıda düşük kalorili meyve ve sebze eklenebilir, su ve siyah kahve gibi içecekler de alınabilir.

Yumurta diyetinin vücudunuzu yağ yakmak için ketozise iten başka bir versiyonu da vardır. Buna göre, bir kişinin tereyağı ve peynir gibi yağlara sahip yumurtaları olması gerekir (oran bir yumurtaya bir çorba kaşığı yağdır), bu da vücudun keton üretmesini ve kilo vermesini sağlar. Bu, Keto yumurta diyeti olarak bilinir.

Alkol, şekerli, işlenmiş gıdalar, süt, meyve suları, rafine karbonhidrat kaynakları da diyetle birlikte yenmez.

Kilo vermek için yumurta diyeti hakkında öğrenilmesi ilginç olan şey, diğer diyetlerin aksine, kısıtlı bir diyet planı yorgunluğa neden olabileceği ve antrenmanı beslemeye yardımcı olamayacağı için diyet döneminde insanların egzersiz yapmaya teşvik edilmemesidir.

HERHANGİ BİR FAYDASI VAR MI?

Diyetin iyi bir yararı, sizin için kötü olan şeker veya çok fazla kafein gibi işlenmiş veya sağlıksız katkı maddeleri yemenizi engellemesidir.

Diyet, birkaç hafta en fazla devam edecek şekilde tasarlanmıştır. Bu nedenle, aklınızda kısa süreli kilo kaybı varsa diyet faydalı olabilir.

Diyet aynı zamanda ucuzdur çünkü diyetteki bileşenlerin çoğu temel ve kolayca bulunabilen gıdalardır. Ayrıca kilo vermek için başka besin takviyelerine veya gıda markalarına güvenmenizi sağlamaz.

BESLENMEYLE İLGİLİ HERHANGİ BİR EKSİKLİK VAR MI?

Diyetle ilgili en büyük endişelerden biri, kısıtlayıcı doğasıdır. Diyet yalnızca düşük kalorili, düşük karbonhidratlı yiyeceklerin tüketimine odaklanır ve diğer yiyecek gruplarını yemek planınızdan çıkarır. Böyle bir diyetin çalışması kısa vadede kilo kaybını hızlandırabilirken, kısıtlayıcı diyetler uzun vadede sürdürülebilir değildir. Hatta bazıları kısıtlayıcı diyetleri uyguladıktan sonra kilo almaya başlar.

Kısıtlamalar ayrıca potansiyel olarak beslenme yetersizliği riskinizi artırabilir ve sizi enerjiden çekebilir, ki buna dikkat etmeniz gerekir. Bir süre sonra, diyetin yapısı da sıkıcı görünebilir ve takip edilmesi zor olabilir, bu yüzden akıllıca seçim yapmalısınız.

Ayrıca, ölçülü olmayan yumurta yemenin sindirim sorunlarına neden olabileceğini de unutmamak gerekir. Diyet lif içermediğinden, çok fazla yumurta tüketmek gastrointestinal sorunlara neden olabilir. Ayrıca kolesterol seviyelerini de yükseltebilir. Diyette karbonhidrat eksikliği, vücudun güvenebileceği iyi enerji kaynaklarına sahip olmadığı için sizi daha sık yorgun ve yorgun bırakabilir.

SONUÇ

Yumurtalar kilo vermeye yardımcı olan mükemmel bir yiyecek oluştursa da, iyi bir kilo verme planının bütüncül yemekten (tüm temel besin ve minerallerden, besin gruplarından ödün veren), fiziksel aktiviteden ve hepsinden önemlisi dikkatli yemekten oluştuğu unutulmamalıdır.

Yumurta diyeti veya uyguladığınız diyetin herhangi bir varyasyonu, yağ kaybı şeklinde geçici sonuçlar göstermeye yardımcı olabilir, ancak uzun vadede sürdürülebilir olmayabilir. Fad diyetleri nadiren uzun süreli sonuçlar verir. Ayrıca sizi yiyecekle olumsuz bir ilişki geliştirme riski altına sokabilir.

İyi bir zayıflama diyeti uygulamayı düşünüyorsanız, ihtiyaçlarınıza göre kişiselleştirilmiş planlar sunabilecek bir beslenme uzmanına veya diyetisyene danışmak, hedeflerinize daha hızlı ulaşmanıza yardımcı olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler