Yatmadan Önce Bir Avuç Yerseniz Uykusuzluk Kökten Çözülüyor

Yatmadan Önce Bir Avuç Yerseniz Uykusuzluk Kökten Çözülüyor
Derin uykuya dalmada sorun yaşıyorsanız, uykusuz probleminiz hayatınızı alt üst ediyorsa size bilimsel araştırmalarla desteklenen bir önerimiz var. Günde bir avuç düzenli tüketiminde uykusuzluk sorununu kökten çözüyor. İşte o mucize besin

Uykusuzluk en sık duyduğumuz şikayetlerden biridir. Kişinin sadece ruh halini ve enerjisini düşürmekle kalmaz; yaşam kalitesini, sağlığını, iş performansını da etkiler. Aynı zamanda cilt yaşlanması, depresyon, unutkanlık gibi ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getiren uykusuzluğa derhal çözüm bulmak gerekir..

Bugün, uykusuzlukta etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış minicik ama besin değeri yüksek olan kabak çekirdeğinden bahsedeceğiz.

Kabak çekirdeği, antioksidan, beta-karoten ve Omega3, magnezyum, fosfor, demir, selenyum, çinko bakımından zengin bir atıştırmalıktır. Ruh halini iyileştirmekden, bağışıklığı güçlendirmeye, kalp sağlığından doğurganlığı artırmaya kadar sayısız faydalarıyla biliniyor.

kabak-cekirdegi.jpg

Kabak çekirdeğindeki magnezyum, onu adeta anti-depresan bir besin yapar.

Triptofan!

Medical News Today'e göre kabak çekirdeği triptofan açısından zengindir. Bu esansiyel amino asit, serotonine ve ardından melatonine dönüştüğü için kronik uykusuzluğa iyi gelir.

Osman Müftüoğlu da Hürriyetteki yazısında kabak çekirdeğini doğal bir uyku ilacı olarak tanımlayarak "Bunun nedeni bol miktarda triptofan ve glutamat içermesi. Triptofan, serotoninin öncü maddesi. Serotoninse mükemmel bir doğal uyku bileşiği. Keza glutamattan üretilen GABA da stresi azaltan, gerginliği gideren ve uykuyu kolaylaştırabilen bir madde. Uyku probleminiz varsa 25-30 gram (1/2 fincan) kabak çekirdeği size yardımcı olabilir." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yapılan araştırmalar günde 1 gr triptofan tüketiminin sağlıklı bir uyku için uygun olduğunu, gerekli miktarda triptofan elde etmek için yaklaşık 200 gram kabak çekirdeği yemek gerektiğini söylüyor.

kabak-cekirdegi-001.jpg

Uykumakta sorun yaşıyorsanız veya gece boyunca sık sık uyanıyorsanız uyumadan önce kabak çekirdeği tüketin.

Fırınlayabilirsiniz!

Çiğ tüketmeyi sevmiyorsanız,150°C'deki fırında yaklaşık 50 dakika pişirerek sağlıklı bir atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler