Yanlış Biliyormuşuz Bu Yiyecekleri Yemeden Önce Asla Yıkamayın Eğer Yıkarsanız ...

Yanlış Biliyormuşuz Bu Yiyecekleri Yemeden Önce Asla Yıkamayın Eğer Yıkarsanız ...
Bazen doğruluğundan emin olduğumuz yanlış bilgiler sağlığımızı tehlikeye sokar. Uzmanlar yıkanmaması gereken yiyecekler konusunda uyardı. Gelin doğru bilgileri öğrenelim.

Her şeyi yıkayıp yiyin diye öğretildi bize. Hele tüm dünyayı etkisi altına alan covid sonrası herşeyi yıkamak gibi takıntılarımız başladı. Ama uzmanlar bazı yiyecekleri yıkamanın bakterileri ürettiğini ve sağlığımızı tehdit ettiğini söylüyor. Gelin detaylıca öğrenelim. 

Yumurta

yumurta.jpg

Çoğumuz yumurtayı yıkayarak tüketiyoruz. Satın aldıktan sonra yıkayarak buzdolabına koyan kişi sayısı da oldukça fazla. Oysa ki yumurtalara bakteriler tarafından korunmak için konan özel bir madde var ve yumurta yıkandığında bu koruma ortadan kalkıp sağlığımızı tehdit ediyor. 

Mantar

2021/05/16/mantar.jpg

Mantarlar suyu çok fazla emer. Yıkandığı zaman da elastikiyetini kaybederler. Mantarları temiz bir mutfak beziyle silmek en doğrusu. 

Tavuk ve Et

2021/01/10/soganli-havuclu-tavuklu-pilav-detay-1.jpg

Paratifo, tifo, salmonella bakterisi, taze et ve tavuk  yıkandığı zaman ele geçip zehirlenmeye neden oluyor. Oldu da yıkadıysanız bile bekletmeden hemen pişirin.

Makarna

makarna.jpg

Makarnayı pişirmeden önce yıkamamak gerekiyor.  Önceden yıkanan makarna nişastasını yok edecek ve hamurlaşacaktır. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler