Yağ Yakarak Kilo Verin! İşte Metabolizmayı Hızlandıran 8 Yiyecek

Yağ Yakarak Kilo Verin! İşte Metabolizmayı Hızlandıran 8 Yiyecek
Sağlıklı kilo vermek istiyorsanız bu haberimiz tam size göre! Doğru besinleri, önerilen porsiyon miktarıyla beslenmenize dahil edin ve istediğiniz kiloya kolayca ulaşın.İşte yağ yakan yiyecekler...

Her yiyecek vücudunuzda farklı bir metabolik yoldan geçer, bu yüzden her birinin açlığınız, hormonlarınız ve yaktığınız kalori miktarı üzerinde farklı etkileri vardır. Kilo vermek için bu yağ yakıcı yiyecekleri beslenmenize dahil edebilirsiniz.

Diyetinize Eklemeniz Gereken Yağ Yakıcı Yiyecekler

1. Yulaf ezmesi

Uzmanlar, günde üç veya daha fazla porsiyon yulaf (veya benzeri tam tahıllar) tüketen kişilerin yüzde 10 daha az göbek yağına sahip olduğunu söylüyor.

2. Bitter Çikolata

Çikolata, kilo verme listesinde görmeyi bekleyeceğiniz bir yiyecek olmasa da , araştırmalar midemizdeki bağırsak mikroplarının çikolatayı fermente ettiğini ve vücudumuzun bağırsak sağlığına uygun polifenolik bileşik üretimini artırdığını gösteriyor. Diyetinize bitter çikolata eklerken, en yüksek antioksidan polifenol konsantrasyonuna sahip olduğu için %70 veya daha fazla kakao içeriğine sahip olanı seçtiğinizden emin olun.

3. Kinoa

Kinoa yüksek betain seviyesine sahip besinlerdendir. Yapılane çalışmalar betain'i daha hızlı bir metabolizma ve daha az yağ üretimi ile ilişkilendirmiştir.Bu yüzden son yıllarda diyetisyenler, beslenme listelerine kinoayı dahil etmeye başlamışlardır.

4. Yumurta

Yumurta mutfakların adeta demirbaşı. Özellikle protein içerdiği için diyet menülerinin de olmazsa olmazı. Güne yumurta içeren bir kahvaltıyla başlayarak yağlarınızı yakacağınızı unutmayın.

5. Badem

Bademlerin harika bir protein kaynağı olduğunu hepimiz biliyoruz, ancak aynı zamanda yağ yakma yeteneğine de sahipler. Günde bir avuç badem yiyerek , kilo vermeye başlayabilirsiniz. Bademi ayrıca badem sütü ya da badem unu olarak tariflerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. (Badem sütü nasıl yapılır?)

6. Hindistan Cevizi Yağı

Diyetinize hindistancevizi yağı eklemek, yemeğinizi lezzetli hale getirmenin yanı sıra karın içi yağlanmasını da azaltır.

7. Yeşil Çay

Yeşil çay antioksidan bakımından oldukça zengindir ve hücresel oksidatif hasarla mücadeleye yardımcı olur. Güne büyük bir fincan yeşil çay başlayarak metabolizmanızı harekete geçirin ve yağ yakmaya başlayın.

8. Limonlu Su

Su vücudunuz için olmazsa olmaz içeceklerdendir. Zayıflamak, enerji seviyelerinizi ve konsantrasyonu artırmak için suyunuza birkaç damla limon suyu ekleyebilrisiniz. Düzenli olarak limonlu su içmek, günlük su tüketiminizi de artıracak, gün içinde daha tok hissetmenizi sağlayacaktır.

Kaynak: Femina

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler