Vücudu Gençleştiren, Dinçleştiren En Etkili Yöntem: Ozon Terapi!

Vücudu Gençleştiren, Dinçleştiren En Etkili Yöntem: Ozon Terapi!
Vücudun kendine gelmesini, adeta nefes alarak sağlık kazanmasını sağlayan, hem ucuz hem de etkili bir yöntem olan ozon terapi nedir? Nasıl uygulanır? Sizler için araştırdık.

Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz bir tedavi yöntemi olan ozon terapi; oksijenin triatomik bir formu olan ozon uygulamasıdır. Latince "Tanrı’nın nefesi" anlamına gelmektedir.

Oksijen terapisi olarak ta bilinen ozon terapisi, bağışıklık sistemini güçlendiren, deri hastalıklarından enfeksiyon rahatsızlıklarına kadar bir çok konuda hekimlerin önerdiği bir tedavi şeklidir.

OZON TERAPİSİ NEDİR?

Oksijen; tüm canlılar için hayati önem taşır. Tıpta tedavi şekli olarak uygulanan iki farklı ozon tedavisi vardır. Birisi, solunum güçlüğü çeken, KOAH yani kronik obstrüktif akciğer hastalığı olan hastalara uygulanan oksijen tedavisidir. Diğeri ise, yüzde yüz oranında oksijen içeren ve atmosferden çok daha fazla yüksek bir basınç altında uygulanan ozon tedavisidir.

Havada yaklaşık %21 oranında bulunan oksijen, ozon tedavisi esnasında yüksek basınç altında yüzde yüze kadar çıkarılır. Bu oksijen oranı sayesinde çevre dokulara ulaşan oksijende artar. Bu durum ise birçok hastalığı tedavi etmeye yardımcı olur.

OZON TEDAVİSİ HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR

KANSER

Kanser hastalığında kullanılan tamamlayıcı tedavilerin arasında ilk sırada yerini alan ozon terapisi, bağışıklığı artıran ve kanserle savaşan hücrelerin üretimini destekleyen oksijenin vücudun direnç kazanmasında önemli bir rol almasını sağlar.

Ayrıca vücuda alınan kemoterapinin de olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olur.

MANTAR ENFEKSİYONLARI

Son yıllarda suların arıtılmasında kullanılan ozon, mantar ve bakterilerin üremesini engelleyici bir özelliğe sahiptir. İnsan bedeninde, özellikle ayaklarda oluşan mantar hastalığının tedavisinde ozon kullanıldığında çok güzel sonuçlar alınmaktadır.

DOLAŞIM BOZUKLUKLARI

Başta diyabet hastaları olmak üzere, dolaşım bozukluğu olan bütün hastaların tedavisinde en etkili yöntemlerdendir.

GÖZ HASTALIKLARI

Özellikle yaşlılarda damarların yapısında bozulmalar meydana gelir. Bu bozulmalar neticesinde optik sinirler ve retinada hasarlar oluşmaya başlar. Bu aşamada uygulanan ozon terapisi, dolaşımda ki bozuklukların önüne geçerek gözde ki hastalığın ilerlemesini önler.

EKLEM AĞRILARI

Eklem rahatsızlıklarında tamamlayıcı olarak uygulanan ozon terapisi, hastaların bir çoğunun memnuniyetle sonuç aldığı yöntemler arasında gelmektedir.

Tüm bunların yanında bağırsak enfeksiyonları, kolit, karaciğer enflamasyonları, yatak yaraları gibi bir çok hastalığın tedavisinde ozon terapisinden faydalanılmaktadır.

OZON TEDAVİSİ NASIL UYGULANIR?

Öncelikle hastanın kendi kanı alınır. Kan ozonlanır ve hastaya tekrar damar yolu ile geri verilir. Bu yöntem, Gençleşme ve bedenin direnç kazanması, bağışıklığın güçlenmesi için uygulanmaktadır.

Bir diğer uygulama; hastanın kendi kanından az bir miktar alınır. Bu kan ozonlanır ve kas içerisine geri verilir. Alerjileri engelleyen bu yöntem, oldukça etkilidir.

Lokal uygulamalar:
Deri içi ve deri altına yapılan ozon, estetik amaçlıdır. Kırışıklığı önler, cildi gençleştirir.

Kas içerisine yapılan ozon, ağrı kesici olarak uygulanmaktadır.

Eklem içerisine ve çevresine yapılan ozon, kıkırdak oluşumunu destekler.

Vücut boşluklarına yapılan ozon, gastirit, bağırsak bozukluklarına iyi gelmektedir.

OZON TEDAVİSİNİN ZARARLARI VAR MIDIR?

Her tedavide olduğu gibi, ozon terapisi de uzman hekimler tarafından yapılmalıdır. Medikal ozon, güvenilir, ucuz, etkili ve pratik bir tamamlayıcı tedavidir. Uzman hekim tarafından önerildiği ölçüde uygulanan ozon, yanıcı bir element olduğu için, uygulandığı ortamda güvenlik açısından gerekli önlemler alınmış olmalıdır.

Ayrıca akciğer hastalığı bulunan bireylerde dozun iyi ayarlanması gerekmektedir. Nadiren görülebilen bazı yan etkiler, basınca bağlı orta kulakta travma oluşumudur. Yine basınca bağlı olarak görme bozukluğu olabilir. Tüm bunlar hastaya bağlı olarak, uzman hekim tarafından değerlendirilir ve sonuca göre tedaviye başlanılır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler