Vajinismus kendi kendine geçer mi?

Vajinismus kendi kendine geçer mi?
Vajinismus, ülkemizde en sık görülen cinsel işlev bozukluklarından biridir. Bu durumdan şikayet eden kadınlara kadın hastalıkları ve doğum uzmanları, psikiyatristler ve psikologlar tarafından özel tedavi uygulanmaktadır. Peki Vajinismus kendi kendine geçer mi?

Cinsellikle ilgili yanlış bilgiler, inançlar ve tabular vajinismus gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Vajinismusun ilk gece çiftler için büyük bir sorun olabileceğini anlatan Op. Dr Minegül Eben bu konuda önemli bilgiler verdi.

VAJİNİSMUS OLANLAR İLİŞKİYE GİREBİLİR Mİ?

Op. Dr. Minegül Eben: ‘’ Vajinismus, vajinanın dış bölümündeki ve pelvik kaslarda cinsel ilişkiye girmeye engelleyecek güçlü kasılmalar olarak tanımlanabilir ve farklı şiddetlerde karşımıza çıkabilir. Kadının kendini zorlayarak cinsel ilişkiye girmeye çalışması, kasılmış olan vajen girişinde travmaya neden olarak kadının cinsel ilişkiden daha da korkmasına yol açar. Vajinismus tanısı için çiftten çok iyi bir hikâye alınması gerekmektedir. Cinsel ilişkide yaşanan sorunların vajinismustan kaynaklı olup olmadığını belirlemek için kişinin jinekolog muayeneye gitmesi gereklidir. Muayenede cinsel birlikteliği engelleyecek anatomik sorunlar olup olmadığı araştırılır. ’’ dedi.

VAJİNİSMUS KENDİ KENDİNE GEÇER Mİ?

Vajinismusun psikolojik bir hastalık olduğunu ve mutlaka tedavi edilmesi gerektiğinin altını çizen Op. Dr. Minegül Eben sözlerine şöyle devam etti: ‘’İlişkide ağrı olacağını düşünmek, korku ve gerginlik yaratır. Bu durum da her ilişki denemede vajinal kasılmaya neden olmaktadır. Doğru yöntemler kullanıldığında tedavisi çok kolaydır. Vajinismus sorunu kendiliğinden geçmez ve kendiliğinden iyileşme olacak diye beklenen sürede vajinismusun derecesi ağırlaşabilir. Bu durum devam ettikçe çiftlerde eş ve evlilik problemleri başlamaktadır. Cinsel terapi yöntemi ile kısa sürede vajinismus tedavi edilebilir. Terapiye çiftler birlikte başvurmalı ve bu süreçte birbirlerine karşı anlayışlı olmalıdır. Vajinismus tedavisinde tam düzelme ve ağrısız cinsel ilişkinin sağlanması hastalığın şiddetine ve eşlerin tedaviye uyumuna göre değişir. ’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler