Uzmanlar uyardı! Mayonez yerken iki kere düşünün

Uzmanlar uyardı! Mayonez yerken iki kere düşünün
Pek çok insan için mayonez; patates kızartması, ekmek arası sandviç gibi yiyeceklerin yanında olmazsa olmaz bir sos. Fakat bilim insanlarının araştırmalarına göre mayonezin zararları küçümsenmeyecek kadar çok! Peki bu zararlar neler? Gelin hep birlikte inceleyelim.

Bu haberimizi okuduktan sonra sandwiçlerin,köftelerin, patateslerin üzerine biraz mayonez sürmeden önce ki kez düşüneceksiniz!

Araştırmalar ne diyor? 

Kan Şekeri Seviyeniz Yükselir

Mayonez yemenin zararlarını düşündüğünüzde aklınıza gelecek en son şeylerden biri kan şekeri olabilir. Mayonez, sandığınızdan çok daha fazla şeker içeren bir çeşnidir. 1 çorba kaşığı mayonez 1 gr şeker içerir. Miktar arttıkça şeker oranı da artacaktır. Yüksek miktarda şeker yemek, kan şekeri seviyeleriniz üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olduğu için mayonez yerken iki kere düşünün!

Kan Basıncınızı Yükseltebilir

Market raflarındaki neredeyse tüm işlenmiş gıdalar, vücutta yüksek tansiyona neden olabilecek yüksek seviyelerde omega-6 yağ asitleri içerir. Mayonez, birçoğunun içerdiği ilave yağların bir sonucu olarak bu kategoriye girer - ve farkına bile varamayabilirsiniz. Ayrıca, yüksek tansiyonla birlikte kan pıhtılaşması, kalp krizi ve felç riski de olduğunu unutmamayın ve mayonez yerken iki kere düşünün!

Kilo Almanıza Neden Olur

Mayonezin içeriğine bakıldığında yüksek miktarda yağ içerdiğini görüyoruz. Her bir yemek kaşığı mayonez neredeyse 100 kalori içeriyor. Bu nedenle, herhangi bir yiyeceğe mayonez eklerken miktarına dikkat edin; çok fazla mayonez yerken kilo alabileceğinizi unutmayın!

Kalp Hastalığına Yakalanma Riskinizi Artırır

Mayonezin içerisindeki yağ kalp hastalığına yakalanma riskini de beraberinde getirir. İçeriklerine baktığımızda bir çorba kaşığı mayonez içinde 1,6 gram doymuş yağ bulunuyor. Doymuş yağ oranı yüksek bir beslenmenin sonuçlarının kolesterolu artırdığını ve yüksek kolesterol ile birlikte kalp hastalığı geliştirme riskinin de arttığını unutmayın.. 

Baş Ağrısı, Halsizlik, Mide Bulantısı Gibi Yan Etkiler Yaşayabilirisiniz

Neden ev yapımı mayonez dolapta bir hafta duruyor da hazır satın aldığınız mayonez aylarca dayanabiliyor düşündünüz mü? Malesef katkı maddelerinden MSG'ye kadar pek çok yapay bileşen bu işlenmiş yiyeceklerde mevcut. Pek çok insan bu tarz yiyecekleri yedikten sonra baş ağrısı, halsizlik ve mide bulantısı gibi şikayetler yaşıyor. 

Sonuç alarak;

Hazır satılan ve raf ömrünü artırmak için içerisine kimyasallar koyulan mayonezi evinize sokmayın! Eğer mayonezden vazgeçemiyorum diyorsanız da hazır almak yerine ev yapımı mayonez yapabilirsiniz. Mayonez yapımı zannettiğiniz kadar zor değil!

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler