Uzmanından çocukların enfeksiyondan korunabilmesi için öneriler

Uzmanından çocukların enfeksiyondan korunabilmesi için öneriler
Güven Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Uzman Dr. Esra Çelik Kuzaytepe, okulların açılmasına ilişkin çocuk sağlığı ve öneriler konusunda ailelere uyarılarda bulundu

Okulların açılmasına kısa bir süre kala, çocuk sağlığı konusunda ailelere önemli tavsiyelerde bulunan Güven Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Uzman Dr. Esra Çelik Kuzaytepe, çocukların bağışıklık sistemini güçlendirmek için sağlıklı beslenme konusunda uyarılarda bulundu. Dr. Kuzaytepe, okul ile gelen hastalıkların belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında da bilgi verdi.

Dr. Kuzaytepe, "Okul çağındaki çocuklarımızın bağışıklık sistemini güçlendirmek için dengeli, uygun miktarda, sağlıklı beslenme öneriyoruz. Hastalıkların belirtileri arasında en sık görülenler; ateş, burun akıntısı, öksürük, hapşırık, boğaz ağrısı, kulak ağrısı, gözlerde kızarıklık, ishal, kusma, cilt döküntüleri" dedi. Viral hastalıklarda destek tedavisi uygularken, bakteriyel enfeksiyonlarda antibiyotik kullanılabileceğini belirten Dr. Kuzaytepe, tedavi seçeneklerini açıkladı.

Hijyen kurallarının çocuklara ailede öğretilmesinin enfeksiyondan korunmada önemli olduğunu vurgulayan Dr. Kuzaytepe, "Çocuklarımıza el yıkama alışkanlığını tuvalete gitmeden önce, yemeklerden önce ve sonra, oyun oynadıktan sonra gibi sık sık hatırlatmalıyız. Hasta çocukları okula göndermemeliyiz ve eksik aşılarını tamamlamalıyız. Ayrıca, çocuklarımızı hava koşullarına uygun şekilde giydirmeliyiz" diye ekledi.

Dr. Kuzaytepe, enfeksiyonların özellikle kreş, ana sınıfı ve ilköğretimdeki çocuklarda daha sık görüldüğünü belirtti. Ayrıca, çocuklara hekim gözetiminde olmadan verilen vitaminlerin zararlı olabileceğine dikkat çeken Dr. Kuzaytepe, vitamin takviyelerinin doktor tavsiyesiyle kullanılması gerektiğini vurguladı.

Bu tavsiyeler, okulların açılmasına yaklaşırken çocukların sağlığını korumak isteyen aileler için önemli bilgiler sunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler