Trakya Üniversitesi Hastanesi'ne HEPSEN'den Sert Tepki

Trakya Üniversitesi Hastanesi'ne HEPSEN'den Sert Tepki
Trakya Üniversitesi'nde son günlerde yaşanan gelişmeler hakkında önemli bir açıklama geldi

Sağlık Emekçileri Sendikası (HEPSEN) Genel Başkanı Yunus Şimşek imzasıyla yapılan açık mektupta, Trakya Üniversitesi Hastanesi Başhekimi'ne yönelik ciddi eleştiriler ve endişeler dile getirildi.

Mektupta, Başhekimin servislerdeki özel güvenlik görevlilerini, kanunsuz sözel talimatlarla kapılarına yerleştirdiği ve hatta illegal barikatlar kurttuğu iddia edildi. HEPSEN Genel Başkanı, bu tür yasa dışı eylemlerin arkasındaki kişilerin ve illegal yapılanmanın son bulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bu yasa dışı eylemler sırasında olay yerine intikal eden İl Emniyet Müdür Yardımcısı, tarafsız bir süreç yönetimi sağlayan Cumhuriyet Savcılığı ve konuyla ilgilenen Edirne Valiliği'ne teşekkür edildi.

HEPSEN, kurum içinde Hep-Sen üyesi veya başka bir sendika üyesine yöneltilen yasa dışı davranışların karşılıksız bırakılmayacağını belirtti ve Merkez Yönetim Kurulu'nun bu konuda alınması gereken tüm tedbirleri ele alacağını açıkladı.

Ayrıca, mektupta devletin kurumlarının kişilerin kanunları değil, devletin kendi kanunlarıyla yönetilmesi gerektiği vurgulanarak, Başhekimin özel güvenlik görevlilerine suç işlettirme yoluna gitmemesi gerektiği ifade edildi. Devletin koltuğuna oturan kişilerin devlet terbiyesine sahip olması gerektiği vurgulandı.

Son olarak, sağlık emekçilerinin haksızlığa karşı duran, susmayan ve haklarını savunan tüm çalışanlara teşekkür edildi ve konuyla ilgili altı avukatın görevlendirildiği belirtildi. HEPSEN, herhangi bir haksızlığa karşı sessiz kalmayacaklarını ve geri adım atmayacaklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler