Tip 2 Diyabeti olanları sevindiren araştırma

Tip 2 Diyabeti olanları sevindiren araştırma
Yeni yapılan bir çalışmaya göre, tip 2 diyabetin olumsuz etkilerinin kısa süreli düşük karbonhidrat diyeti kontrol altına alınabileceği ifade edildi

CSIRO tarafından dünya genelindeki laboratuarlarla birlikte yapılan bir araştırmaya göre, karbonhidrat bakımından düşük, protein ve sağlıklı yağlar bakımından yüksek içerikli bir diyet ile kan şekerinizi kontrol altına alabileceğiniz ifade edildi.

Yapılan araştırmada, düşük karbonhidratlı diyetler ile çoğunlukla düşük yağ içeren diyetleri karşılaştıran 23 klinik araştırma analiz edildi.

Karbonhidrat alımını kısıtlayan hastalar, yan etkiler olmaksızın diyabetlerini kontrol altına aldılar ve de altı ay sonra daha fazla kilo vermeye başladılar.

Araştırmalara denek olarak katılan tip 2 diyabet hastası George Inatey isimli şahıs, karbonhidrat tüketimini azaltarak adeta yeni bir adam oldu. Altı ay içinde tam 38 kilo vererek, 100 kilodan 62 kiloya düştü. Ayrıca diyabetini kontrol altına almak için günde birkaç defa uyguladığı insülin enjeksiyonuna artık ihtiyaç duymuyor. Hastanın tansiyon ve kolesterol problemleri de iyileşti.

Deneklere uygulanan diyetin günlük içeriği ise şu şekilde;

  • 1 tabak makarna
  • bir tam mısır (1 koçan mısır)
  • bir dilim kızarmış ekmek
  • orta boy meyve

Araştırmacılar, faydaların çoğunun 12 aydan sonra azaldığını, bunun da katı bir diyeti sürdürmenin pek kolay olmamasından kaynaklandığını ifade ediyor.

Eğer iyi bir iradeye sahipseniz sizde doktorunuzla konuşarak benzer bir diyet listesi hazırlatabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler