Teknosa'dan alzheimer hastalarının yaşam kalitesini artıracak proje: "Anıları Tazele"

Teknosa'dan alzheimer hastalarının yaşam kalitesini artıracak proje: "Anıları Tazele"
Teknoloji perakendecisi ve e-ticaret markası Teknosa, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü'nde, Alzheimer hastalığına karşı anlamlı bir adım attı.

Türkiye'de Alzheimer hastalığı, nüfusun yaşlanması ile birlikte son 20 yılda önemli ölçüde artmıştır. Türkiye Alzheimer Derneği'nin verilerine göre, 2023 yılında Türkiye'de 600.000'den fazla Alzheimer hastası olduğu tahmin edilmektedir. Bu sayı, 2040 yılında 1 milyona, 2050 yılında ise 1,5 milyona ulaşacağı öngörülmektedir.

Teknosa, Alzheimer hastalığına karşı farkındalık yaratmak için Türkiye Alzheimer Derneği ile iş birliği yaparak "Anıları Tazele" projesini duyurdu. Bu özel projenin amacı, Alzheimer hastalarının yaşadığı hafıza kaybını hafifletmek ve bu bireylerin yaşam kalitesini artırmak. Proje kapsamında, kişiselleştirilmiş anahtarlıklar geliştirilmiş ve Türkiye'nin dört bir yanından katılım sağlayan yaklaşık 30 Alzheimer hastasıyla başladı.

Kişiselleştirilmiş anahtarlıklar, anıların dijital bir ortamda kaydedilmesiyle oluşturulmuştur. Bu özel anahtarlıklar, Alzheimer hastalarının en değerli anılarını, sevdikleri insanları, favori yemekleri ve izlemeyi sevdikleri TV programları gibi özel bilgileri içeren taşınabilir bir arşiv görevi görmektedir. Bu sayede Alzheimer hastaları, anılarını herhangi bir yerde yanlarında taşıyabilirler. Ayrıca, bu anahtarlıklar, ihtiyaç anlarında hastaların yakınları tarafından kullanılarak, hastaları geçmişteki anılara götürmek, anlamlı bağlantılar kurmak ve duygusal refahlarını artırmak için bir araç olarak kullanılabilir.

Teknosa ve Türkiye Alzheimer Derneği iş birliğiyle başlatılan "Anıları Tazele" projesi, Alzheimer hastalarının hayatlarını daha anlamlı ve unutulmaz kılmak için teknolojinin gücünü kullanmaktadır. Bu önemli projenin Alzheimer hastalarına ve ailelerine büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler