Tatil dönüşü bu hatalara düşmek fazla kilo alımına neden oluyor

Tatil dönüşü bu hatalara düşmek fazla kilo alımına neden oluyor
İSÜ Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi Beslenme ve Diyet Kliniği'nden Diyetisyen Sena Genç, tatil sonrası sağlıklı beslenme konusunda açıklamalarda bulundu.

Sağlıklı beslenmenin faydalarına dikkat çeken Dyt. Genç, "Sağlıklı bir beslenme sizi kalp hastalığı, diyabet ve kanser gibi bulaşıcı olmayan birçok kronik hastalığa karşı koruyacaktır" diyor. Sağlıklı beslenme uygulamaları yaşamın her aşamasında mevcut olmalıdır. Doğduğumuz andan itibaren sağlıklı büyümeyi teşvik eder ve bilişsel gelişimi geliştirir. . "Aşırı kilolu veya obez olma riskini azaltmak ve yaşamın ilerleyen dönemlerinde bulaşıcı olmayan hastalıklara yakalanmak gibi uzun vadeli sağlık yararları olabilir."

KAHVALTI KAÇIRILMAMALI

Tatilde beslenme hatalarını ele alan Dyt Genç. "Kahvaltıyı atlamak kolaylıkla kontrolden çıkabilir ve bir sonraki öğünde fazla yemek yemeye yol açacağından birçok sağlık sorununa yol açabilir. Bunlar arasında gaz, şişkinlik, mide bulantısı, halsizlik ve istenmeyen kilolar yer alır" Tatilde sağlıksız beslenmeyi çok kaçıran kişilerin daha sonra haftanın geri kalanını da "zaten tatildeyim bir kere kaçtı, tatil bitene kadar böyle devam edeyim" diyerek sağlıksız beslenmeyi alışkanlık haline getirebilirler. Ya hep ya hiç zihniyetinin sorunu, irade gücümüzü doğal olarak test eden, gerçekçi olmayan, kendi kendine dayatılan kuralların eşlik etmesidir. Bu kurallar çiğnendiğinde, bunun için kendimizi suçlu hissederiz ve sağlıksız beslenme zihniyetine geri döneriz. Ve böylece döngü tekrar eder" şeklinde konuştu.

DÜZENLİ EGZERSİZLERE ÖNCELİK OLABİLİR

Tatil sezonunun normal sağlıklı alışkanlıklarımızı tamamen bırakmamız gerektiği anlamına gelmediğini söylüyen Dyt. Genç, "Düzenli egzersiz, ruh halimizi ve genel refah duygumuzu artırmaya yardımcı olabilecek iyi hissettiren beyin kimyasallarının salınmasını teşvik ederek, normal rutinlerimiz bozulduğunda zihinsel sağlığımızı yolunda tutmamıza yardımcı olabilir" dedi.

SU TÜKETİMİNE DİKKAT EDİN

Tatil sezonunda veya sonrasında beslenmenin nasıl dengelenmesi gerektiğine dikkat çeken Dyt. Genç şu bilgileri paylaştı: "Öğün atlamamaya dikkat edin. Öğün atlamak bir sonraki öğünde çok fazla kalori almanıza neden olabilir. Bu nedenle dengeyi kurmanız, öğün atlamamanız ve sevdiğiniz yiyecekleri tercih etmeniz gerekiyor. Yemek yerken en sevdiğiniz yemeği yememeniz gerektiğini düşünmek, sizde “Ben zaten yedim, bu berbat, öyle kalacağım” zihniyetine neden olabilir. Bu yüzden yediklerinizin tadını çıkarın ve bir sonraki öğününüzde bunu dengeleyin. Vücuttaki su miktarını korumak ve metabolizmayı eğitmek için bol su içirin, su içmeyi ihmal etmeyin.

DETOKS SULARI İÇİLEBİLİR

Detoks suyu tercihleri ​​hakkında bilgi veren Dyt. Genç, “Vücudumuzun ana detoksifikasyon mekanizması karaciğerdir” diyor. Karaciğer içtiğimiz su, yediğimiz yiyecekler ve soluduğumuz havadaki toksinleri temizleyen organdır. Motivasyonunuzu artırıyor ve sizi su içmeye teşvik ediyorsa detoks içeceklerini içebilirsiniz.

YEŞİL ÇAY KİLO VERMEYE YARDIMCI OLABİLİR

Kilo vermek için yiyebileceğimiz yiyeceklerden bahsetmişken Dyt. Genç, “Bu mucizeyi yapabilecek hiçbir yiyecek yok. Doğru ve dengeli beslenmenin yanı sıra metabolizmayı destekleyen ve ödemi destekleyen besinlerle bu süreç hızlandırılabilir. Mesela yeşil çay, kiraz sapı çayı, ananas, maydanoz gibi besinlerden destek alabiliriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler