Şaşırmaya hazır olun!!! Uzmanlar doğru maske kullanımını açıkladı, meğer hepimiz yanlış takıyormuşuz!

Şaşırmaya hazır olun!!! Uzmanlar doğru maske kullanımını açıkladı, meğer hepimiz yanlış takıyormuşuz!
Koronavirüse yakalanan pek çok insan, karantina bittikten sonra medikal maskeyi çıkartıp çıkarmayacağını soruyor. Peki çift maske daha mı güvenli? N95 tipi sağlık çalışanlarının taktığı maskeleri kullanmak gerekli mi? Tüm sorularınızın cevaplarını sizler için araştırdık.

Nefes Almayı Zorlaştıran Maskeler Takmayın

"Vinil gibi nefes almayı zorlaştıran kumaştan yapılmış" maskeler takmayın. Deri veya plastikten yapılmış olanlardan da kaçının. Gözlük takıyorsanız, burnunuzun üzerine sıkıca oturan veya buğulanmayı sınırlandırmak için burun teli olan bir maske kullanın.

Valfli Solunum Maskelerinden Kaçının

Virüs parçacıklarının kaçmasına izin veren ekshalasyon valfleri veya delikleri olan maskeler takmayın.  Maskelerin amacı, solunum damlacıklarının kaynak kontrolüne yardımcı olmak için başkalarına ulaşmasını engellemektir. Ancak, tek yönlü valfleri veya delikleri olan maskeler, havanın malzemedeki bir delikten dışarı verilmesine izin verir ve bu da diğerlerine ulaşabilen solunum damlacıklarının dışarı atılmasına neden olabilir. Bu tür maske, maskeyi takan kişinin COVID bulaştırmasını engellemez. 

N95 Gibi Sağlık Çalışanlarının İhtiyaç Duyduğu Maskelerden Kaçının

Uzmanlar "N95 tipli sağlık çalışanları için tasarlanmış maskelere gerek olmadığını" söylüyor. Bu maskelerde nefes almak daha zor ve uzun süre takıldığında rahatsız edebiliyor.

Uzmanlar Bu Maskeleri Öneriyor

  • Eğer kumaş maske kullanıyorsanız çok katmanlı olanlarından tercih edin. İki veya daha fazla kat nefes alabilen, yıkanabilir kumaşa sahip maskeler 
  • Ağzınızı ve burnunuzu tamamen kapatan maskeleri tercih edin.
  • Yüzünüzün yan tarafına herhangi bir boşluk bırakmadan tam oturan

Ayrıca içinde bulunduğumuz kış mevsiminde atkı, kar maskesi takmadan önce yüz maskesi takın.  Bunları kesinlikle maske yerine kullanmayın!!!

Unutmayın! Maskeler herkes taktığında  işe yarar ve sosyal mesafenin yerini tutamaz.

Bu Pandemi Sırasında Nasıl Sağlıklı Kalınır?

Kendinize gelince, ilk etapta COVID-19'un bulaşmasını ve yayılmasını önlemek için elinizden geleni yapın: Bir yüz maskesi takın, koronavirüs olduğunu düşünüyorsanız test yaptırın, kalabalıklardan uzak durun, zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmayın, ellerinizi düzenli olarak yıkayın, sık dokunulan yüzeyleri dezenfekte edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler