Sağlık Kalmak ve Kilo Vermek İsteyenlere Şaşırtıcı Bilgi! Bazı Meyveler Sandığınızdn Daha Az Şeker İçeriyor

Sağlık Kalmak ve Kilo Vermek İsteyenlere Şaşırtıcı Bilgi! Bazı Meyveler Sandığınızdn Daha Az Şeker İçeriyor
Sağlıklı beslenme, yaşam kalitesini artıran temel unsurlardan biridir. Meyve de bu eksende olmazsa olmaz besinlerden. Kilo vermek ve sağlıklı yaşamak isteyenler için şeker oranı düşük olan meyveleri araştırdık. İşte detaylar...

Rafine şekerin zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Sağlıklı şeker olarak adlandırdığımız meyve şekeri de vücudumuz için son derece önemli tabi. . Porsiyonları abartmamak şartıyla tüketmek lazım.

Hangi meyvenin kan şekeri üzerinde en az etkiye sahip olacağını bilip ona göre tercihler yapmak istiyorsanız işte size altın gibi bilgiler...

1. Limon

limon.jpg

Limon C vitamini bakımından zengin bir meyvedir. 1 limon ortalama 1 gr şeker içerir, bu da yok denecek az bir miktardır. İştahı frenlemek için 1 bardak suya limon suyu ekleyebilirsiniz.

2. Ahududu

ahududu.jpg

Uzmanların, doğal insülin olarak adlandırdıkları ahududu, antioksidan bakımından da zengin mucize bir meyvedir. 1 kase ahududu 1 çay kaşığı kadar şeker içerir. Şeker hastaları için en çok tavsiye edilen meyvelerdendir.

3. Çilek

cilek.jpg

Çilekteki şeker miktarı da oldukça şaşırtıcı. 1 su bardağı çilek ortalama 7 gr şeker içeriyor. Günlük C vitamini ihtiyacının tamamını karşıladığı için en çok tavsiye edilen meyveler arasında yerini alıyor. Portakaldan daha fazla C vitamini içermesi oldukça şaşırtıcı.

4. Böğürtlen

bogurtlen.jpg

Böğürtlen lezzetinin yanında oldukça besleyici özelliğe sahip bir meyve. Lif ve antioksidan bakımından oldukça zengin. Kan şekerini dengelediği için uzmanlar her gün bir avuç böğürtlen tavsiye ediyor. Antioksidan bakımından zengin 10 gıdadan biri olduğu için sofralarımızdan eksik etmemek gerek. 1 su bardağı böğürtlen ortalama 7 gr şeker içeriyor.

5. Kivi

kiwi.jpg

Kivi C vitamini açısından zengindir ve şeker oranı düşüktür. 1 kivi ortalama 6 gr şeker içerir. Şeker hastalarının gönül rahatlığıyla tüketebileceği meyvelerden olan kivi tam bir diyet dostu...

6. Avokado

avokado.jpg

Avokado ortalama 1 gr şeker içeriyor. Tok tutması ile bilinen avokado diyet listelerinin de favori meyvelerinden.

7. Karpuz

karpuz.jpg

Harika bir demir kaynağı olan karpuz, yaz aylarının en sevilen meyvesi. Bol sulu olmasından ve serinletici etkisinden dolayı çokça yeniyor. 1 kase dilimlenmiş karpuz ortalama 10 gr şeker içeriyor.

Görüldüğü gibi meyvelerde doğal şeker bulunur. Miktarlarını göz önünde bulundurmak ve miktarları abartmamak gerekir.

Aklınızda kalması açısından bazı meyelerin şeker oranlarını da hatırlatalım:

1 bardak doğranmış;

  • Mango: 23 gr
  • Nar: 24 gr
  • Kiraz: 20 gr
  • Muz: 18 gr
  • Portakal: 17 gr
  • Kivi: 16 gr
  • Üzüm: 15 gr
  • Armut: 14 gr
  • Elma: 13 gr
  • Şeftali: 13 gr

şeker içermektedir.

Bu içerik aşağıdaki makalelerden derlenmiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler