Sağlık Elden Gitmeden Uygulamak Şart! İşte Sağlıklı Yaşamın Anahtarları

Sağlık Elden Gitmeden Uygulamak Şart! İşte Sağlıklı Yaşamın Anahtarları
Her insan uzun bir ömür ister. Fakat uzun ömür sağlıkla birlikte güzeldir. Geçmişten bu yana insanlar hep bunun sırrını araştırmış, ne yapsak sağlıklı kalırız diye çabalamışlardır. Sizlerde merak ediyorsanız, az ve öz bilgi ile işte sağlıklı yaşamın sırları.

Sağlıklı yaşam, kaliteli hayat, uzun ömür ....

Bu ifadeleri günümüzde artık sıklıkla duyar olduk. İnsan sağlıklı iken her ne kadar kıymetini bilemiyor olsa da, her hangi bir rahatsızlıkta aslında sağlığın ne denli büyük bir nimet olduğunu anlıyor, idrak ediyor.

Eskiler “insanın neresi ağrıyorsa ,canı orda takılı olur ” derken, aslında hastalık olunca farkına vardığımız ağrısız ,sağlıklı yaşamı gözler önüne seriyor.

Elimize televizyon kumandasını alıp şöyle bir kanalları gezdiğimizde bile bir çok uzmanla karşılaşmamız mümkün. Her birimiz, sağlıklı yaşam nedir, neler yapsam da sağlıklı kalabilsem diye düşünür ve bu anlamda duyduklarımızı uygulamaya çalışırız.. Ancak bu konu hakkında o kadar çok şey yazılmış ve söylenmiştir ki, zaman zaman kafamız karışıyor olabilir.

İnsan ömrü için son derece önemli olan bu arayış sonucunda bizlerde elde ettiğimiz bilgileri sizler için maddeler halinde hazırladık. İşinize oldukça yarayacak olan bu tavsiyeler, bir kağıda yazıp her an gözünüzün önünde bulundurmak isteyeceğiniz kadar önem arz ediyor. Bu denli önemli olan bu tavsiyeler, uygulayabilen gerçekten çok büyük katkılar sağlıyor.

Sizlerde sağlıklı kalabilmenin püf noktalarını öğrenmek istiyorsanız, işte size tavsiyeler!

Mutlaka kendinizi topraklayın..

Vücudunuzda bulunan negatif elektriği atmanız ,sağlığınız için son derece önemli. Kendinize ait toprak bir alan yoksa bile, mutlaka bir toprak parçasına zaman zaman ayaklarınızi değdirin,yürüyün... Bunun e kadar iyi geldiğini uygulayınca anlayacaksınız..

Kaliteli bir uyku uyuyun.

İnsan ihtiyacı olan 7-8 saat uykuyu, kaliteli bir uykuya çevirin ki, uykunun insana olan bütün faydalarını bedeninizde hissedin. Nasıl mı? Işıksız ortamda, erken saatte(23:00 de uykuya kendinizi bırakmış olmalısınız. ) Ve güneşin doğuşunu karşılayarak. Güneş doğarken yeryüzüne yayılan ozondan istifade ederek. Ayrıca uyurken telefondan uzak kalmanız son derce önemlidir.

Acıkmadıkça yemeyin.

Sağlıklı olmanın anahtarlarından birisi de yemek üstüne yemek değil, acıkmadan yememek. Ayrıca sofradan tamamen doymadan kalkmak. Uzun aralıklı iki öğün yemek, sağlığınız için inanılmaz faydaları olan bir uygulamadır.

Düzenli egzersiz yapın.

Mutlaka gün içerisinde düzenli yaptığınız egzersiz olsun. Bir günde çok değil, her gün az az da olsa devam ettiğiniz egzersizin, sağlığınız için faydaları saymakla bitmez.

Bol bol temiz su için.

İçtiğiniz su alkali olsun. Vücudumuz için yeterince su tüketmek önemlidir. Fakat pH değeri 7.2 ile 8.5 arasında olan suyu tercih etmelisiniz ki, içtiğiniz su bedeninize sıhhat olsun.

Stres yönetimi

Stres insanı yaşlandıran ve hastalandıran en önemli etkenlerdendir. Stres ile baş etme yollarını mutlaka öğrenmelisiniz

D vitamini

D vitamini eksikliği bir çok hastalığa davetiye çıkarıyor. Güneşten yeterince d vitamini aldığınızı düşünmüyorsanız, doktorunuzun tavsiyesi ile mutlaka takviye almalısınız.

Belli aralıklarla hacamat olun (Sene de iki kere)

Hacamatın bağışıklığı güçlendiren ve koruyucu olduğunu bilmeyen yoktur. Hasta olmasak bile, sağlıklı kalabilmek için düzenli hacamat yaptırmak son derece önemlidir.


Tüm bu tavsiyeleri dikkatle uyguladığınızda kendinizi dinç ve güçlü hissetmeye başlayacaksınız. Olmazsa olmaz denilebilecek bu tavsiyeler, bir yaşam tarzı olarak hayata geçirilmekte geç kalınmamalıdır..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler