Sağlığımız Ucuz Değil Aman Dikkat! Temizlik Yaparken Bunları Bir Araya Getirmeyin Yoksa Ölüme Davetiye Çıkarırsınız...

Sağlığımız Ucuz Değil Aman Dikkat! Temizlik Yaparken Bunları Bir Araya Getirmeyin Yoksa Ölüme Davetiye Çıkarırsınız...
Temizlik yaparken bu maddeleri bir araya getirirseniz, göz sağlığınızdan tutun, karaciğer akciğer böbrek ve daha bir çok organınıza en büyük zararı vermiş olursunuz.. İşte bir araya gelmemesi gereken maddeler...

Ülkemizde temizlik deyince özellikle kadınlar, bu konuda birbirlerinin tecrübelerinden faydalanmayı çok severler. Temizlik yapacak olan kişinin aklına hemen “en iyi temizlik yapan deterjan hangisi” sorusu gelir. Bazen bu durum, altın günlerinin bile konusu olabilir. Bir sohbet esnasında, oldukça iyi temizleyen bir deterjandan bahseden kişi hemen ilgi odağı olur. Bu ilgiye karşılık ballandıra ballandıra yaptığı temizliği ve aldığı sonucu, hangi deterjanları nerede kullandığı konusunu büyük bir titizlikle anlatan kişiden alınan tavsiyeler ise, itina ile uygulanır:)

Tüm bu durum böyle iken, deterjansız bir temizlik düşünmek elbette ki imkansızdır. Oysa temizlik maddelerinin içerisinde bulunan ağır kimyasallar, sağlığımız için son derece tehlikelidir ve az az bile kullanılıyor olsa, uzun vadede özellikle akciğerlerimizin sağlığı için oldukça zararlıdır. Son yıllarda bilinçli tüketicilerin de talebi ile üretilen doğal temizlik maddelerini ise, kullanıcıların kişisel tercihi olduğu için her yerde bulmak pekte mümkün değil. Temizlik yaparken aslında olması gereken elbette sıfır kimyasal kullanmaktır. Çünkü hiç bir şey sağlığımızdan daha önemli değildir fakat, alışkanlıklarından vazgeçemeyenler için en azından hangi kimyasal deterjan hangisi ile kullanılmaz bunu araştırdık. Çünkü bu kimyasal maddelerin içerisinde bulunan bileşenler etkileşime geçtiğinde akla gelmeyecek zararları da bir araya getirirler.. Hastanelerin acil servisine başvuranların arasında temizlik maddelerinden zehirlenen kişilerin sayıları pekte az sayılmaz. Gelelim hangi temizlikte kullanılan maddelerle hangisi bir araya getirilmez konusuna..

Çamaşır suyu ve alkol

Bu iki kimyasal maddenin kombinasyonu kloroform üretir. Zararları ise başta bilinç kaybı, baş dönmesi, mide bulantısı, göz ve cilt hasarı sinir sistemi, akciğer, karaciğer ve böbrek hasarına neden olurken, ileri derece de ölüme bile yol açmaktadır.

Sirke ve oksijen

Bu iki ürünü bir araya getirmek hiç akıl kârı değildir. Çünkü bu iki madde bir araya gelirse yüksek konsantrasyonlarda cildi, gözleri, boğazı burnu ve ciğerleri tahriş eder, Perasetik asit oluşturur.

Çamaşır suyu ve sirke

Çamaşır suyuna zayıf bir asit eklemek, ciddi kimyasal göz yanıkları ve akciğer hasarına neden olabilecek gazlar üretir.

Çamaşır suyu ve diğer deterjanlar

Cam temizliğinde kullanılan deterjanlar, tuvalet ve bulaşık makinesi deterjanları gibi kimyasal temizlik ürünlerinin çamaşır suyu ile kombinasyonu klor gazı ürettiği için asla karıştırılmamalıdır. Çok düşük oranda ya da kısa süre bile maruz kalınmış olsa ciddi solunum ve göz problemlerine neden olabilmektedir

Çamaşır suyu ve amonyak

Bu iki kimyasalın kombinasyonu çok çok tehlikeli zehirli bir gaz üretir. Solunum sisteminizi mahveder. Zehirli ve patlayıcıdır.

Bu kadar zararlı ve bir araya gelince adeta bomba etkisi oluşturan bu maddelere karşı son derece dikkatli olmalı, adım adım da olsa bu kimyasallardan kurtulmalıyız. Unutulmamalıdır ki; hiç bir şey sağlığımızdan daha önemli değildir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler