SABİM'den toplu sözleşme tepkisi

SABİM'den toplu sözleşme tepkisi
SABİM üyeleri, başkent Ankara'da bir araya gelerek ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Kemal Noyan, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının deprem, sel, afet ve pandemi gibi zorlu koşullarda mesleki sorumluluklarını yerine getirdiğini vurgulayarak, SABİM'in sağlıkta şiddeti önlemeyi ve sağlık çalışanlarının mali ve sosyal haklarını korumayı amaçladığını belirtti.

Noyan, 1 Ağustos'ta başlayan 1, 2 ve 3'üncü basamak sağlık ve sosyal hizmet iş kolunu ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri sırasında, sürdürülebilir nitelikteki sağlık hizmetini sürdürebilmek için mali ve özlük haklarını talep ettiklerini hatırlattı. Ancak, Sağlık Bakanının bu sorunları çözeceği sözünü vermesine rağmen henüz herhangi bir düzenleme yapılmadığını ifade etti. Noyan, ayrıca memur ve emekli maaşlarındaki ücret artışlarının Maliye Bakanlığı tarafından enflasyonun sebebi olarak gösterilmesini eleştirerek, Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 65 olarak revize edildiğini, ancak kamu çalışanlarına yüzde 17,5 ücret artışı yapıldığını ve bu artışın seyyanen yapıldığını, yani taban aylıklarına yansıtılmadığını söyledi. Bu durumun kamu çalışanlarını yoksulluğa sürüklediğini ve enflasyona karşı savunmasız bıraktığını ifade etti.

Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) Başkanı Yunus Şimşek de 7'nci Dönem Toplu İş Sözleşmesi'nin memurları hayal kırıklığına uğrattığını belirterek, Merkez Bankası'nın tahmini enflasyon oranının yüzde 48 olduğu bir dönemde, sözleşme ile yüzde 36 enflasyon oranının altında bir artış yapıldığını dile getirdi. Şimşek, devlet memurlarının yoksul olmaması gerektiğini ve ülkedeki yoksulluk sınırının 39 bin TL'yi aştığını vurguladı. Ayrıca, özlük hakları ve sağlıkta şiddet gibi sorunların da sağlık çalışanlarını olumsuz etkilediğini söyledi ve bu şartların bir an önce iyileştirilmesi çağrısında bulundu.

Son olarak, HEP-SEN olarak devlet memurlarının daha iyi çalışma koşullarına ve daha kaliteli sağlık hizmeti sunmalarına yardımcı olacak şartların oluşturulması gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler