Renkler şifa kaynağınız olabilir!

Renkler şifa kaynağınız olabilir!
Titreşim Tıbbı kitabının yazarı Dr. Murat Balanlı da hangi rengin hangi hastalığa iyi geldiğini açıkladı. Rengin hastalık üzerinde olumlu etkisi olduğu ve alternatif tıpta bir tedavi yöntemi olarak kullanıldığı asırladır bilinden bir olgu.

Her renk, sahip olduğu dalga boyuna göre kendi özel titreşimini yayar. Bu titreşimler hızlarına, yönlerine ve frekanslarına göre ilgili sinirleri uyarır. Mısır'da bile renk şifa amacıyla kullanılmıştır. Benzer şekilde, Çin'de de renk tedavisi uygulanmaktadır. Peki hangi renk hangi hastalığa iyi geliyor? İşte Dr. Murat Balanlı'nın açıklamaları.

Kırmızının uyarıcı titreşimleri vardır. Kök çakranın rengidir. Canlandırıcı ve kuvvetlendirici özelliği vardır. En uzun dalga boyuna sahiptir ve derinlere etki eder. Romatizmal hastalıklar, dolaşım sistemi sorunları gibi rahatsızlıklarda kırmızı rengi şifa amaçlı olarak kullanılır.

Kavuniçi, sakral çakranın rengidir. Enerjiyi adım adım oluşturur, blokajları çözer ve neşe saçar. Bu rengi sevenler daha dışa dönüktür ve yaratıcıdır. Dalak, kuru ciltler, sinüsler, kas sarkmalarında şifa amaçlı kullanılır.

Sarı güneşi çağrıştırdığı için sevinç ve neşeyi temsil eder. Karın çakrasının rengidir. Güçlendirici özelliği vardır. Sinirleri güçlendirir, mide gazı, egzama, lenf drenajı, cilt problemleri, aşırı yorgunluk gibi durumlarda kullanılır.

Yeşil, kalp çakrasının rengidir. Doğa titreşimleriyle huzur ve sakinliği; mavi gökyüzü ile melankolik titreşimleri çeker. Dengeler, sakinleştirir, fiziksel ve zihinsel dengeyi kurar, derin huzur ve dinginlik sağlar. Akne tedavisinde, kalp ve kalp kası, morluklar ve pigmentasyon için kullanılır.

Mavi, boğaz çakrasının rengidir. Enflamasyonu önleyicidir. Uyku problemlerinde, güneş yanıklarında, diş rahatsızlıklarında, kaşıntılarda, larenjit gibi durumlarda kullanılır. Hiperaktif durumları kontrol altına alır.

İndigo yani çivit mavisi alın çakrasıdır. Konsantrasyonu artırır, sakinleştiricidir ve detoks etkisi vardır. Lenfatik sistemi güçlendirir, kasları dengeler, kanamayı durdurur, damarları büzer. Gözler, kulaklar, burun, sinüsler, boğaz, ciğerler ve migren üzerinde etkilidir.

Mor, tepe çakrası rengidir. Daha çok ilham verici özelliği vardır. Enerjiyi daha üst titreşimlere taşıyan, ruhsal çalışmaları güçlendiren, sinirleri gevşeten, ağrıları dindiren özelliğe sahiptir. Sinir sistemi ile ilgili sorunlarda, lenf drenajı, akne tedavisi, kas gevşetici, romatizma ve siyatik tedavisinde, iltihap giderici olarak kullanılır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
En Yeniler