Kötü Ağız Kokusu Yaşam Kalitenizi Bozmasın! Ağız Kokusu Problemlerine Evdeki Malzemelerle Pratik Çözümler

Kötü Ağız Kokusu Yaşam Kalitenizi Bozmasın! Ağız Kokusu Problemlerine Evdeki Malzemelerle Pratik Çözümler
Ağız kokusu hem kişiyi hem de çevresini rahatsız eden baş belası problemlerden biridir. Pek çok nedeni olmakla birlikte kişinin yapabileceği şeyler vardır elbet. Daha ferah nefes için ağız kokusunu ferahlatan evde pratik çözümler nelerdir? Buyrun yazımıza

Ağız kokusu çok yaygın bir problemdir. Basit ve zararsız görünse de yaşam kalitesini azaltır.

Peki neden ağız kokusu oluşur? Yediğiniz yemekten mi yada yememekten mi? Hiç merak ettiniz mi?

Ağzımız nemli ve sıcaktır. Bu da bakterilerin çok hızlı çoğalmasını sağlayan ortamın olduuğu gösterir. Bakteriler, kokan asit ve uçucu kükürt bileşikleri oluşturmak için yiyecekleri kullanırlar.

Ancak endişelenmeyin, çünkü evde bulunan malzemelerle bu soruna çözüm yolları sunacağız.

Baştan söyleyelim ağız sağlığı için her gün iki kere düzenli dişlerinizi fırçalamayı ihmal etmeyin!

Tarçın

Tarçın, ağız kokusundan kurtulmak için en iyi seçeneklerden biridir.  Bir bardak suda biraz tarçın tozu kaynatın. Çözeltiyi süzün ve acı çekene kadar ağzınızı her gün onunla çalkalayın. Ağzın tazelenmesine yardımcı olacaktır.

Karanfil

Karanfil antibakteriyel özellikleri sahiptir.  Karanfil kullanmanın en iyi yolu birkaç parça çiğnemek ve sonra atmaktır. Diğer bir seçenek de karanfil çayı içmektir. Bir bardak suda biraz karanfil kaynatın ve sonuçları görene kadar günde bir kez yiyin.

Zencefil ve Limon Suyu

Zencefil-limon suyu, ağız kokusunu önleyerek bakterilerin ağızdan atılmasına yardımcı olur. İki kaşık zencefil ve limon suyunu bir bardak ılık suya karıştırın ve her gün bu suyla gargara yapın.

C Vitamini Açısından Zengin Meyveler

Ağız kokusunu önlemek için limon, portakal, tatlı misket limonu ve greyfurt gibi meyveler tüketin. C vitamini, ağızda bakteri oluşumunu önlemeye ve böylece ağız sağlığını korumaya yardımcı olacaktır.

Rezene Tohumları

Rezene, ağız kokusuna neden olan bakterilerle savaşan yüksek antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Aynı zamanda bir ağız ferahlatıcı görevi görür. Yemekten sonra rezene tohumlarını çiğneyebilirsiniz. Ayrıca rezene çayı içebilirsiniz. Bunun için bir kaşık rezene tohumunun tozunu bir bardak suda kaynatın, süzün ve düzenli olarak için.

Su

Ağızda bulunan tükürük, ağız kokusunu önlemek için çok önemli olan antibakteriyel solüsyona sahiptir. Yeterli miktarda su içmek ağızdaki tüm kalıntıları temizler ve tükürük oluşumuna yardımcı olur. Suyu da ihmal etmeyin. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler