Koronavirüsün Akciğerlerdeki Tahribatı Ortada! İşte Sağlıklı Bir Akciğer İçin Faydalı Besinler

Koronavirüsün Akciğerlerdeki Tahribatı Ortada! İşte Sağlıklı Bir Akciğer İçin Faydalı Besinler
Hepimizin bildiği gibi korona virüs akçiğerleri hedef alan bir hastalık. Kısa sürede solunum problemleri hayatı alt üst ediyor. Allahtan akciğerlerimiz kendini yenileyebilen bir organ. İşte size akciğerlere en iyi gelen besinler

Söylemeye gerek yok, akciğerlerimiz vücudumuzun iyi çalışmasına yardımcı olmada hayati bir rol oynuyor. Bununla birlikte, akciğerlerimiz sadece havayı değil, hava kirleticileri ve bununla birlikte sigara gibi bazı zararlı unsurları da emmek mecburiyetinde kalıyor. Ve astım, bronşit, kistik fibroz ve pnömoni gibi solunum sağlığı sorunları riski de gittikçe artıyor.

Şüphesiz akciğerlerinizi sağlıklı tutmanın iyi bir yolu, düzenli egzersiz yapmak ve sağlıklı beslenmek. 

İşte Daha İyi Nefes Almanıza Yardımcı Olabilecek Yiyecekler

Elma

Uzmanlar  elmanın yüksek miktarda C, E ve beta-karoten içerdiğini ve  akciğerleri sağlıklı tutmaya yardımcı olan antioksidan bakımından zengin olduğunu gösteriyor.

Ceviz

Ceviz , harika bir omega-3 yağ asitleri kaynağıdır . Bir avuç dolusu yemek, astım ve diğer solunum rahatsızlıklarıyla mücadeleye yardımcı olur. Araştırmalar Omega-3 yağ asitlerinin iltihaplı rahatsızlıklarda koruyucu etkileri olan iltihap önleyici besinler olduğunu gösteriyor.

Brokoli

Brokoli , akciğerlerdeki zararlı elementlerle savaşan C vitamini , karotenoidler, folat ve fitokimyasallar bakımından yüksektir. Brokoli'nin, hücreleri solunum koşullarını daha da önleyen anti-enflamatuar genleri açmaları için kandıran L-sülforafan adı verilen aktif bir bileşene sahip olduğu söyleniyor.

Acı Biber

Arnavut biberindeki kapsaisin, salgıları uyarmaya yardımcı olur ve mukus zarlarını üst ve alt solunum yollarından korur. Astımın birçok semptomunu azaltmada büyük etkileri olan harika bir beta-karoten kaynağı olan kırmızı biber çayı içmek faydalı olabilir.

Zencefil

Zencefil sadece anti-enflamatuar değildir, aynı zamanda vücuttaki toksinleri de atmaya yardım eder. Zencefil, tıkanıklığın giderilmesine, hava yollarının tıkanmasına ve akciğerlere olan dolaşımın iyileştirilmesine yardımcı olarak akciğer sağlığını iyileştirir.

Sarımsak

Sarımsak, glutatyon üretimini uyaran flavonoidler içerir, bu da toksinlerin ve kanserojenlerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur ve akciğerlerinizin daha iyi çalışmasını sağlar.

Su

Su mucizevi bir içecek ve vücuttaki toksinleri atmanın en iyi ve kolay yolu. Dahası, kuru akciğerler tahrişe ve artmış iltihaplanmaya eğilimlidir; bu nedenle, 6-8 bardak su içmeyi ihmal etmemek lazım.

Zerdeçal

Zerdeçal içeriğindeki kurkumin sayesinde anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Kurkumin, solunum yollarının iltihaplanmasını ve astımla ilişkili göğsün sıkılığını hafifletmeye yardımcı olur.

Sağlıklı akciğerlere sahip olmak için bu yiyecekleri her gün beslenmenize dahil edin!

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler