Korona testi pozitif çıkanlara tavsiyeler: Korona hastaları ne yemeli, ne yememeli?
Güçlü bir bağışıklık sistemi yeterli ve dengeli beslenmeyle mümkün. Covid-19 hastalarının sonucu aldıktan sonraki merak ettiği şeylerden biri de "Şimdi nasıl beslenmeliyim?" sorusudur. Sizler için bu zor süreçte nasıl beslenmeniz gerektiğini araştırdık.
Koronavirüs hastası iseniz karantina sürecinde bağışıklık sisteminizi her zamankinden daha da güçlü tutmanız gerekiyor.
ÖZELLİKLE BU DÖNEMDE;
- Ispanak gibi koyu yeşil yapraklı sebzeleri beslenmenize dahil edin.
- Kavrulmamış badem, ceviz, fındık yiyin.
- İçinde bulunduğumuz kış aylarında kuru bamya, kuru patlıcan, kuru domates tüketin.
- Muz, ananas, portakal, ayva, nar, avokado gibi mevsim meyvelerini tüketin.
- Probiyotikleri ihmal etmeyin.
- Haftada iki kez mevsim balığı tüketin.
- Lifli gıdaları tercih edin.
- Yeterli miktarda su için.
- Haftada 3 kez kurubaklagil tüketin. (Barbunya, kuru fasülye, nohut, yeşil mercimek, maş fasülyesi)
- Kaliteli protein alın.
- Yemeklerinize limon sıkın.
- Zencefil, zerdeçal, karabiber, kimyon, sumak, sarımsak, soğanı mutfağınızdan eksik etmeyin.
- Ev yağımı kefir, yoğurt , sirke, turşu gibi fermente gıdalar tüketin.
- Zeytinyağı kullanın. Trans yağlardan, katı gıdalardan uzak durun.
- Adaçayı, ihlamur, ekinezya içebilirsiniz.
- Doktorunuza danışarak takviye alabilirsiniz.( Özellikle bu dönemde D vitamini, C vitamini , A vitamini, Çinko çok önemli)
BUNLARDAN UZAK DURUN
- Beyaz unu ile yapılmış hiç bir hamur işini tüketmeyin.
- İşlenmiş gıdalardan uzak durun.
- Aşırı tuz içeren yiyeceklerden kaçının.
- Hazır cips, krema, mayonez, helva, hazır et suları, patlamış mısır tüketmeyin.
- Alkol, gazlı içeçekler, hazır meyve suları, hatta kahve içmeyin
- Rafine şekerden uzak durun.
- Yağlı et yemeyin.
- Fast food tarzı yiyecekler tüketmeyin. Ev yapımı yemekler yiyin.
- Şerbetli tatlılar emeyin.
- Ağır yemeklerden kaçının.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.