Kış aylarında D vitamini takviyesi alınmalı

Kış aylarında D vitamini takviyesi alınmalı
Dr. Burçak Deniz Dedeoğlu, vücudumuzdaki D vitamini miktarının genel sağlığı desteklemek için önemine vurgu yaparak, düzenli D vitamini takviyesinin normal bağışıklığın korunmasında rol oynadığını belirtti.

D3 vitamini, güçlü kemik oluşumunu ve kemik sağlığını desteklemek için önemlidir. Kalsiyum, kemiklerin önemli bir bileşenidir ve yağda çözünen D vitamini ile birlikte emilir. Vücudumuzda D vitamini üretebilmek için güneş ışınlarının derideki kimyasalları vitaminin aktif formuna (kalsiferol) dönüştürmesi gerekir.

Özellikle kış aylarında vücudumuzun giysilerle kaplı olması, güneşli günlerin sayısı ve açık havada geçirilen zamanın azalması çoğu insanda D vitamini eksikliğine yol açmaktadır. Uzmanlar özellikle kış aylarında doktor kontrolünde D vitamini takviyesi alınmasını önermektedir.

Zade Vital Medikal Direktörü Dr. Burçak Deniz Dedeoğlu, D vitamininin çocuklarda normal kemik gelişimini desteklemek ve normal diş sağlığını korumak için önemli olduğunu kaydetti. Dedeoğlu, D vitamini eksikliği olan yaşlılarda kemiklerin yumuşak, ince ve kırılgan hale gelebileceğini ve osteoporoz riskini artırabileceğini sözlerine ekledi.

Zade Vital Vitamin D3 Damla ve Kapsüller, soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı ile formüle edilmiş olup, kolay dozaj ve emilim için en son GMP standart teknolojisi kullanılarak üretilmiştir. Vitamin D3, her biri 1000 IU'luk 30 softjel içerir. D3 vitamini kolekalsiferol içerir. Zade Vital Vitamin D3, bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunur, ayrıca hücre bölünmesine katılır, kalsiyum ve fosfor gibi önemli elementlerin normal emilimini destekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler