Kilo verince yüzünüz mü çöküyor? Endişelenmeyin, yapacaklarınız var!

Kilo verince yüzünüz mü çöküyor? Endişelenmeyin, yapacaklarınız var!
Kilo verdikten sonra neden bazı insanların yaşlı görünür hiç merak ettiniz mi? Pek çok insan yüzündeki derinin sarkmasından ve daha fazla kırışıklığın oluşmasından şikayetçi. Peki kilo kaybının bu olumsuz tarafını en aza indirebilir miyiz? Gelin hep birlikte bakalım.

Kilo verirken yüzde bir miktar yağ kaybı olur. Burada önemli olan şey; derin kırışıklıklar, sarkmalar, donuk ve sağlıksız görünen cilt oluşumunu önlemektir.

Doğru beslenme ve günlük cilt bakımı ile cildinizin genç, ışıltılı ve kırışıklıkları en aza indirmiş görünmesini sağlayabilirsiniz. İşte sizin için hazırladığımız öneriler;

Yavaş kilo verin

Hızlı kilo vermek cilt sarkmalarına neden olur. Acele etmeyin.

Beslenme İçeriğiniz Önemli

Kilo alıp verdiğinizde cilt elastikiyetiniz etkilenir. Bütünsel beslenme uzmanı ile beslenmenizi daha sağlıklı yönetebilirsiniz. Bitkisel besinler açısından zengin yiyecekler yiyerek, hücresel hasara ve yaşlanmaya aza indirebilirsiniz. Diğer bir deyişle, rengarenk sebze ve meyvelerle dolu bir beslenme en iyi kırışıklık kreminden daha etkilidir unutmayın.

Kolajen Peptitler

Kolajen, cilde dayanıklılık, dolgunluk, pürüzsüzlük ve elastikiyet kazandırmaya yardımcı olur. Kolajen peptitler, altta yatan dermisin en derin katmanlarını besleyerek içten dışa doğru çalışır. Bu yüzden yüzdeki kırışıklıkları ve cilt sarkmalarını önlemek için çok önemlidir.

Bol Su İçin

Cildinizdeki hücreler nemlendiğinizde daha elastik ve dolgun hale gelecektir.

Egzersiz Yapın

Kilo vermenin ve genç bir görünüme kavuşmanın en iyi yollarından biri de egzersiz yapmaktır.  Egzersiz, vücudunuza daha genç bir görünüm kazandırmakla kalmaz; aynı zamanda kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayan adeda bir iksirdir. 

Mikro İğneleme

Bu, bir kaplıcada yapabileceğiniz tamamen doğal bir işlemdir veya kendiniz satın alıp evde yapabilirsiniz. Mikro iğne deri yüzeyinde küçük yaralar oluşturur. Bu yaralar daha sonra beyni daha genç cilde katkıda bulunan iki ana protein olan kolajen ve elastin oluşumunu başlatması için tetikler. Her 5-10 kilo kaybı için tavsiye ederim.

Çok Uzun, Yavaş Kardiyodan Kaçının

Kardiyo sırasında vücudunuz kan dolaşımınızda dolaşan ve hücrelerinize saldıran serbest radikallerle dolar. Uzmanlar, kardiyonun yüz dokusuna zarar verebileceğini ve cildin sarkmasına neden olabileceğini söylüyor. 

Her Gün Yeşil Çay İçin

Araştırmalar, yeşil çayın kırışıklıkların nedeni olan kolajenin parçalanmasını önlemeye yardımcı olan koruyucu bileşikler içerdiğini göstermektedir. Günde bir fincan yeşil çay için.

Bağırsakları İyileştiren Yiyecekler Tüketin

Bağırsak bütünlüğünüz ve cildiniz bir bütündür. Kemik suyu, fermente gıdalar, avokado, hindistancevizi yağı, zeytinyağı ve somon gibi bağırsak iyileştirici besinler güzel bir cilde sahip olmanıza katkıda bulunur.

Limonlu su

Limonun içindeki C vitamini, kolajen üretimini artırmaya yardımcı olur. Bu da cildinize elastikiyet saglar. Her gün sabah aç karnına limonlu su için

Cilt Bakım Ürünlerine Dikkat

Doğal, toksin içermeyen cilt bakım ürünleri kullanın. Bu konuda etiketleri mutlaka okuyup, gerekirse uzmandan destek alabilirsiniz.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler