Keten Tohumu ile Zayıflamak Mümkün mü? Zayıflamak İçin Keten Tohumu Nasıl Kullanılır?

Keten Tohumu ile Zayıflamak Mümkün mü? Zayıflamak İçin Keten Tohumu Nasıl Kullanılır?
Faydaları son dönemde sürekli gündemde olan bir besin keten tohumu. Peki keten tohumu zayıflatır mı, keten tohumu zayıflamak için nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Diyetinize kilo vermeyi hızlandırabilecek sağlıklı bir katkı mı arıyorsunuz? Size süper gıdalardan biri olan keten tohumundan bahsedeceğiz! Besin açısından oldukça zengin içeriğe sahip keten tohumu,kahverengi veya altın renginde olabilir. Hangi çeşidi seçerseniz seçin, ikisi de aynı sağlık ve kilo verme faydalarına sahiptir.

Zengin lif ve omega-3 yağ asitleri içeren keten tohumunun kilo dışında da zindelik sağlaması, sindirim dostu olması, cildi güçlendirmesi gibi pek çok faydası da var. Biz bugün sadece kilo verme üzerine faydasından bahsedeceğiz.

Kilo Kaybı İçin Keten Tohumu

Öğütülmüş keten tohumu, içeriğindeki lif sayesinde kilo vermek için mükemmeldir. Tok tuta ve kolonunuzu temizlemek için yiyecekleri sindirim sisteminizden geçirmenize yardımcı olur.( 1 )

Keten tohumunun bir başka kilo verme faydası, iltihabı azaltan ve metabolizmanızı dengeleyen Omega-3 yağ asitleridir.( 2 )

Ayrıca kan şekerinizi dengeleyerek uzun vadede kalıcı kilo vermenize yardımcı olur.( 3 )

Keten Tohumu Zayıflamak İçin Nasıl Tüketilmeli?

Keten tohumu yağ içerdiği için kalori hesabında dikkate alınmalıdır.

  • Her gün sabah ve akşam olmak üzere aç karnına (tercihen yemeklerden yarım saat önce) birer tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu ağızda çiğnenerek tüketin ve hemen arkasından 1 bardak su için.
  • İsterseniz salataya, smoothielere ya da yoğurda doğrudan da ekleyebilirsiniz.
  • Meyve salatası yapıp üzerine serpiştirebiliriniz.

Hatırlatma: Keten tohumu öğütüldükten sonra 24 saat içinde tüketilmelidir. Aksi takdirde toksik etki göstererek vücuda zarar verir. Hamile kadınlar ile emziren annelere ise keten tohumunun tüketmesi önerilmiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler