Kefirin Şaşırtıcı 9 Faydası

Kefirin Şaşırtıcı 9 Faydası
Tüm dünyada sevilerek tüketilen probiyotik bir içecektir kefir. Düşük kalorili ve sağlıklı olmasından dolayı diyet listelerinde de yer alan kefirin faydalarını sizin için araştırdık. İşte kefirin bilimle kanıtlanmış 9 faydası...

Kefir, inek, keçi veya koyunun sütünden yapılan fermente bir içecektir.

Kefir kelimesi, Türkçe'de "iyi hissetmek" anlamına gelen "keyif" kelimesinden türemiştir. Tarihçiler, kefirin yüzyıllar önce Doğu Avrupa'daki Kafkas Dağları'nda günümüz Türkiye'sine yakın bir yerde ortaya çıktığına inanıyor.

Kefir de yoğurt gibi ekşi bir tada sahiptir ve bir fermantasyon süreci ile oluşur. Ancak kefir, yoğurdan daha sıvıdır ve farklı türlerde faydalı bakteri içerir.

Kefir iyi bir C vitamini, kalsiyum, K vitamini, folat, fosfor, magnezyum kaynağıdır.

Kefirin Sağlık Faydaları

Kabızlık Giderici

Kefirdeki probiyotiklerin ve mayanın, diğer sağlık yararlarının yanı sıra, bağırsaktaki sağlıklı bakteri dengesini iyileştirdiği ve kabızlık gibi şikayetlere iyi geldiği araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Sindirim Desteği

Uzmanlara göre kefir, sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı bir etkiye sahip ve vücuda yiyecekleri sindirim sistemi boyunca hareket ettiren süreçlerde yardımcı olan temel bir amino asit olan triptofan içeriyor.

Kalp Sağlığına Faydaları

Kefir gibi fermente gıdalardaki "iyi" bakterilerin kalp sağlığına faydalı olduğu pek çok araştırmayla kanıtlanmıştır.

Düşük Kolesterol

Kefir, yoğurt, lahana turşusu ve kimchi gibi fermente gıdalar, kolesterol seviyenizi düşürebilecek yüksek konsantrasyonlarda bakteriyel probiyotikler içerir.

Kilo Vermeye Yardımcı

Yapılan bir araştırma, kefirde bulunan probiyotikleri tüketen gastrik bypass hastalarının, probiyotik almayan hastalara göre daha hızlı kilo verdiğini ortaya koydu . Bilim adamları kilo kaybı ve probiyotikler arasındaki bağlantıyı araştırmaya devam ediyor.

HATIRLATMA

Probiyotik içeren yiyecek ve içecekleri ilk kez tüketiyorsanız gaz ve şişkinlik gibi sindirim sorunları yaşayabilirsiniz.

Kefiri sade ya da meyveli tüketebilirsiniz. Meyve aromalı olanlarda şeker içeriğine dikkat edin. Tabiki en güzeli kefiri evde yapmak! En kısa sürede ev yapımı kefir tarifini de paylaşacağız.

Kaynak: Webmd

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler