Kebapçıların olmazsa Olmazı Kuyruk Yağı Hakkında Canan Karatay yine haklı çıktı Amerika da Karatayı Onayladı İşte O Gerçekler...

Kebapçıların olmazsa Olmazı Kuyruk Yağı Hakkında Canan Karatay yine haklı çıktı Amerika da Karatayı Onayladı İşte O Gerçekler...
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay kuyruk yağı konusunda akılları karıştırdı. Meğer yanlış biliyor muşuz. Kuyrun yağını mutfağınıza sokmak için artık çok fazla nedeniniz var. Yazımızın detayında Kuyruk yağının yapımını da bulabilirsiniz.

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay kuyruk yağı konusunda yine çarpıcı açıklamalar yaptı ve şunları söyledi: "Kavurmayı kuyrukyağı ile birlikte yiyin. O zaman daha dinç olursunuz. Bu Anadolu'da bir adettir, kuyruk yağını eritip içerler ve 90-95 yaşına kadar yaşarlar. Hastalık yapan yağ trans yağlardır."

Dünya çapında yapılan araştırmalar da Karatay'ı haklı çıkardı. Amerika kuyruk yağını en sağlıklı yağlar listesine çoktan aldı bile. 

Peki nedir bu kuyruk yağı yakından tanıyalım.

Kuyruk yağının faydalarına bir göz atalım.

  • Omega-3 yağ asidi bakımından oldukça zengin. 
  • Kan basıncını dengeliyor.
  • Romatizma hastalıklarını önlüyor.
  • Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
  • Cilt sağlığı için oldukça faydalı. 
  • Tok tutar, çabuk acıktırmaz
  • Kemik gelişimi için oldukça faydalı. Güçlü kemik için mutlaka tüketilmeli...

Eskiden annem kuyruk eritirdi, kıkırdağını da kahvaltıda yerdik. Böreğin bile kıkırdaklısı yapılırdı. Hala tadı damağımda. Bilmeden tüketiyorduk ama gerçekten tam bir şifa deposuymuş!!!

Biliyor musunuz? D vitamini en çok kuyruk yağında bulunuyor.

Denilenin aksine kuyruk yağı damar tıkanıklığına yol açmıyormuş ve kolesterolü yükseltmiyormuş.

Peki kuyruk yağı nasıl yapılır?

Gerekli malzemeler;

  • 2.5 kilo koyun kuyruk yağı
  • 2 elma
  • 1 çay bardağı süt

Kuyruk yağını güvendiğiniz bir kasaptan alarak parçalayın. Makinede çekecekseniz biraz derin dondurucuda bekletin ve çekin. Evde makine yoksa minik kuşbaşı halinde de doğrayabilirsiniz.  Tencereyi ocağa alın. Yüksek ateşte yavaş yavaş ortalama 35-40 dakika kavurun. 20 dakika sonra yağlar eriyecek ve köpükler çıkacak. Köpük oluşunca ocağın altını kısın. Ara ara mutlaka karıştırın. Bu arada çekirdeklerini çıkardığınız elmaları içine atabilirsiniz. İçindeki kıkırdakların rengi kahverengiye dönecektir. Ocağın altını kapatıp 5 dakika soğumaya bırakın. İçindeki elmaları kevgirle çıkarıp azar azar sütü ilave edin. Artık yağınız hazır. 3-4 saat oda sıcaklığında bekletip 2 yemek kaşığı kadar tuz ekleyin ve güzelce karıştırın. Süzgeç yardımıyla yağı süzebilirsiniz. 2 litreye yakın yağınız olacak. İyice soğuyunca budolabına kaldırın. Bembeyaz katı bi hal alacaktır. Yemeklerinizde birer kaşık ekleyin farkı görün. Kalan kıkırdağıda ister çörekte ister börekte kullanabilirsiniz oldukça lezzetlidir. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler