Herkesin kafasındaki soru: Kar yenir mi? Bakın uzmanlar ne diyor?

Herkesin kafasındaki soru: Kar yenir mi? Bakın uzmanlar ne diyor?
Karın yağdığı bu günlerde herkesin aklına ya karla oynamak ya da karı yemek geliyor. Peki kar yemek sağlıklı mı? İlk kar yenir mi? Uzmanlar bu konuda ne diyor? Sizler için araştırdık.

Tüm Türkiye'de etkisini gösteren kar, çoluk çocuk herkesin yüzünü güldürdü. Karı eline alan çocukların yapmak istediği ilk şey tabiki de karı yemek. Peki ne yapacağız, yemelerine müsade edelim mi? Gelin bu konuda uzmanlara kulak verelim.

ŞEHİRLERDEKİ KAR YEMEYİN

Karın beyaz olması temiz olduğunu anlamına gelmiyor. Bu yüzden şehir merkezlerinde kar beyaz olsa bile hava kirliliğinden dolayı karı yemeniz önerilmiyor. Uzmanlar şehrin dışındaki yerlerde de kar yağdıktan bir müddet sonra yemenin daha uygun olduğunu söylüyor.

Tabi bu, her kırsal yerdeki karın da yenebileceği anlamına gelmiyor. O bölgede kullanılan kimyasallar, egzoz dumanına maruz kaldı mı gibi pek çok faktör karın sağlıklı olup olmadığını etkiliyor.

İLK YAĞAN KAR DA YENMEZ

Uzmanlar, toz ve bakteriler fazla olmasından dolayı ilk karın yenmemesi konusunda hemfikirler.

Siz de uzmanları dinleyin ve kar yemek istiyorsanız köylere yakın yüksek dağlara çıkın.

EĞER TEMİZ KAR BULDUYSANIZ DA PEKMEZLİ KAR  YAPMAYI İHMAL ETMEYİN!

İşte tarifi...

Karsambac, karlı pekmez, kar helvası, kış dondurması olarak da bilinen bu tarif oldukça lezzetli! Bazı gezginler her yıl bu lezzeti yemek için yüksek rakımlı yerlere çıkıyor ve termoslarla evlerine de getiriyor. Fırsatını bulursanız siz de deneyin.

Bunun için bir kase karın üzerine istediğini miktarda gerçek pekmezi döküp güzelce karıştırın ve afiyetle yiyin. Hepsi bu kadar! Siz karı bulun, gerisi çok basit yani.:)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler