Kahveseverler Hatta Tiryakiler Buraya! Kahve İçtiğiniz Saatlere Aman Dikkat! Bu Saatlerde Asla ve Asla...

Kahveseverler Hatta Tiryakiler Buraya! Kahve İçtiğiniz Saatlere Aman Dikkat! Bu Saatlerde Asla ve Asla...
Kahve pekçok kişi tarafından sevilerek içilen bir içecek. Peki sağlığa zararları var mı? Bakın araştırmalar ne diyor?

Kahve sadece ülkemizde değil dünyada da hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketiliyor.Bu yazımızda kahvenin faydalarından daha çok yararlanmak için en uygun zaman dilimininin ne zaman olduğunu ve asla içmemeniz gereken zamanları tek tek açıklayacağız.

Eğer sabah uyanır uyanmaz kahveye sarılanlardansanız yazıyı sonuna kadar okuyup bu alışkanlığınıza elveda demenin zamanı geldi. Başlıyoruz...

Sabah uyanır uyanmaz kahve içilmez! En uygun zaman dilimi 9:30-11:30

Bilim adamları kahve içmek için en uygun zaman diliminin kortizol seviyesinin daha düşük olduğu 9:30-11: 30 olduğu saatlerde olduğunu söylüyor. Bunun sebebi ise kortizol olarak da bilinen stres hormonu.  Hepimizin vücudumuzda pek çok düzeni sağlayan biyolojik saati var. Bu saat kortizol hormonunun salgılanmasından da sorumlu. Uyandıktan sonra saat 9'a kadar , 12.00-13.00 ve 17.30-18.30 arasında da kortizol seviyesinin en üst seviyede olduğunu söylüyor.

Diyelim ki geç uyandınız  yine de uyanır uyanmaz değil uyandıktan 1 saat sonra kahveye elinizi uzatın!

Ben uyanır uyanmaz kahve içiyorum ve çok enerjik oluyorum diyenlere!

Bir fincan kahve içip kafeinden dolayı daha enerjik daha zinde hatta daha mutlu hissediyorsunuz. Bu doğru. Fakat yüksek dozda kafeinin, kaybı bozukluğu ve yorgunluğu beraberinde de getirdiğiğini de göz ardı etmemek lazım. O yüzden miktarı abartmamak lazım. Kendinizi iyi gözlemleyin, bazılarını 2 fincan kötü etkilerken bazılarını küçük bir fincan bile kötü yapabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler