Kadınlardaki Zihinsel Yükü Hafifletmek İçin Tavsiyeler

Kadınlardaki Zihinsel Yükü Hafifletmek İçin Tavsiyeler
Michigan Eyalet Üniversitesi'nden yapılan bir araştırma, erkeklerin %58'ine karşılık, kadınların %68'inin taşıdıkları zihinsel yük nedeniyle şu anda stresli olduklarını söylediğini gösteriyor. Peki bu durumu nasıl idare edebilir siniz?

Günümüzde kadınlar, özellikle de anneler çok fazla baskı altında. Tüm zamanların en yüksek seviyesindeki talepler beraberinde daha büyük bir zihinsel yükü getiriyor.

Amerikalı bir terapist olan ve aynı zamanda bir anne olan Kelly Houseman çağımızın kadınlara yüklediği mükemmel olma baskısı ile ilgili olarak kadınlara bir kaç tavsiyede bulundu.

Houseman zihinsel yükü şöyle tanımlıyor: Zihinsel yük dediğimiz şey, kadınların hayatın devamını sağlamak için sıklıkla sahip oldukları görünmez sorumluluktur. 'Onu zamanında alabilecek miyim? Önümüzde günler var mı? Bunu ne zaman yapmalıyım?' gibi soruların meydana getirdiği bu zihinsel yükün kadınlar üzerindeki meydana getirdiği bu görünmez baskı zaman fiziksel yükten daha ağırdır.

İşte o tavsiyelerden öne çıkanlar.

* "Kadınlara sık sık her şeyi yapmaları ve hepsini yapmaları söyleniyor ve ben bir terapist olarak, hepsini yapmak zorunda olmadığınızı söylemek için buradayım."

* Sürekli bir B planı düşünüp, endişelenip geceleri uykusuz kalmayın. Bu gibi durumlar anksiyeteden depresyona, migrenlere ve unutkanlığa kadar her şeye neden olabilir.

* Mükemmellik diye bir şey yok. Çünkü mükemmellik gerçekten mevcut değil. Mükemmel olmaya çalışmayın."Ama kocam bulaşık makinesini benim yaptığım gibi doldurmuyor ya da bebeğe benim yaptığım gibi bakabileceğinden endişeleniyorum" demeyin. İşler tam olarak sizin yaptığınız gibi yapılmayabilir, ama bu durum sorun olmayacaktır.

* Kontrolün bir kısmını bırakmayı öğrenin.

* Bunaldığınızı kabul edin ve ne kadar küçük olursa olsun bir şekilde kendinize zaman ayırın.

* Kendiniz için stres yönetimi üzerinde çalışın. Gün boyunca iş, eş, çocuk derken tükenirsiniz bu yüzden günün sonunda sizi stres modundan çıkarmak için 5 dakika bile olsa kendinize zaman ayırın.

Foto: engin akyurt (Unsplash)
Kaynak: https://www.clickondetroit.com/health/good-health/2021/03/30/easing-the-mental-load-on-women-you-dont-have-to-do-it-all/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler