Mısırı Haşlayınca Sakın Dökmeyin! Korelilerin de Sık Tükettiği Bu Suyun Faydaları Şaşırtıyor

Mısırı Haşlayınca Sakın Dökmeyin! Korelilerin de Sık Tükettiği Bu Suyun Faydaları Şaşırtıyor
Kore'de sık tüketilen bir içecek olan haşlanmış mısırın suyunun faydaları nelerdir?

Mısır, besin değeri yüksek, vitamin seviyesi pirinç ve buğdaydan 5-10 kat daha yüksek olan temel gıdalardan biri olarak bilinir. Ayrıca diğer pirinç türlerinden kesinlikle elde edilemeyecek pek çok tamamlayıcı besin maddesi içerir.

Mısır sadece beslenme değil, aynı zamanda kabızlığı önlemeye, sindirim sisteminin çalışmasını kolaylaştırmaya, hatta kandaki kötü kolesterolü düşürmeye ve sindirim sisteminde toksinlerin atılmasını hızlandırmaya yarayan lif açısından da zengindir.

A vitamini, E vitamini ve glutamat açısından zengin mısırın ayrıca yaşlanma karşıtı etkileri vardır. Sadece mısır değil, mısır yağı da kanda kötü kolesterol birikimini önleyebilir ve damar tıkanıklığını önleyebilir. Mısır tüketerek vücudun metabolizması ve sinir sistemi işlevi de iyileştirilebilir. Ayrıca yüksek karoten seviyeleri de vücuttaki kanserojen maddeleri temizleyebilir.

Mısır ayrıca sindirimi düzenleyen ve cildin elastikiyetini koruyabilen B vitamini içerir. Boşaltım kanallarını yumuşatmaya ve vücudun diğer bölümleriyle birlikte safra sağlığını iyileştirmeye de oldukça etkilidir.

Korelilerin kahvaltıdan önce mısır tanelerini kaynatıp bir bardak olarak hem suyu hem taneleri tükettiğini biliyor musunuz?

Araştırmalar, haşlanmış mısır suyunun iltihap önleyici etkileri olduğunu ortaya koydu. Bu su aynı zamanda mesane enfeksiyonlarını önleme özelliğine de sahiptir. Bu özelliklerden dolayı haşlanmış mısır suyunun atılmaması tavsiye edilir. Mısır kaynatırken, mısırı hala yeşil olan kabuğuyla birlikte haşlayın.

Haşlanmış Mısırın Suyunun Faydaları

✔ İçerisindeki antioksidanlar insan vücudundaki hücreleri, serbest radikallerin sebep olduğu hasarlardan korur.
✔ Bağışıklığın güçlendirir.
✔ Anti- kolesterol özelliğine sahiptir.
✔ Yüksek lif içeriğinden ötürü zayıflamaya yardımcı olur.
✔ Sindirim dostudur.
✔ B1, B2, B3 ve C vitaminlerinin sağlamış olduğu enerji sayesinde yorgunluğa iyi gelir.
✔ Kötü kolesterolle savaşır.
✔ Cildi yumuşatır.
✔ İshali önlemeye yardımcı olur.
✔ Vücudun toksinlerle savaşmasına yardımcı olur.
✔ Bağırsak parazitlerini azaltır.
✔ Mide asidini dengeleyerek, ülser ve reflü gibi hastalıkları önler.

Kaynak: steemit, Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler