Hacamat Tedavisinin Mizaçlar Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

Hacamat Tedavisinin Mizaçlar Üzerindeki Etkileri Nelerdir?
Mizaç ilmi Hipokrat’tan tutun, İbn i Sina’ ya kadar bütün hastalıkların tedavisi ve insanî ilişkilerin temelinde merkeze alınmış bir öğretidir. Hacamatın ise temeli asırlar evveline dayanır. Mizaç ilmine göre uygulanan hacamat ise, hedefi on ikiden vurmaya benziyor. İşte tüm detayları ile mizaca göre hacamat tedavisi....

Mizaçlara göre beslenme, hem fiziksel hem de psikolojik sağlığa kavuşmak için oldukça elzem. Mizaç ilminin hedefi, hasta olanı dengeye getirmek ve mizacının olumsuz yönlerini giderirken olumlu yönlerini de açığa çıkarmaktır. Çünkü bu ilim; kişiyi bütüncül olarak ele alır.

Hacamat tedavisi son derece önemli ve sağlık için olmazsa olmaz görülen alternatif tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır. Mizaç ilminde, kişiye uygulanan tüm tedavilerin o kişinin mizacına uygun olup olmadığına bakılır..

Dolayısı ile “hacamat tedavisi hangi mizaçlar üzerinde nasıl etkiler yapar” sorusu, bu ilimle meşgul olanların ortak sorusu.
Sizler için mizaçlara göre hacamat tedavisi nedir, mizaca göre yapılan hacamat kişide nasıl etkiler oluşturur araştırdık
Hacamat tedavisi, yalnızca maddi bir beden temizliği olmakla kalmaz, aynı zamanda enerji bedenini de temizleyerek ,kişiyi üzerinde ki negatif etkilerden arındırır.

Her mizacın kan akışı ,yoğunluğu, içeriği farklıdır. Bundan dolayı hacamatın, mizaçlara göre hangi bölgelere uygulandığı önemlidir. Hacamat; tüm mizaçlarda vücudun neresine uygulanırsa faydalıdır.? İşte bu sorunun cevapları...

Safravî mizaç

Safra; asitli bir sıvıdır. Bu asit, kişinin bedeninde kanın hızlı dolaşmasını sağlar. Bundan dolayı karaciğer , safra kesesi, mide ve ayak hacamatı safravî mizacın kişide oluşturduğu yan etkileri azaltarak rahatlama sağlar.

Balgamî mizaç

Balgamî mizaç; sümüksü bir sıvıya sahiptir. Bu sıvının yoğunluğu ise kişide durağanlık ve donukluk oluşturur. Vücuduna çok fazla ödem toplayan bu mizaç, öncelikle ısıtılmalı ve donukluk çözülmelidir. Bunu da doğal yağlarla masaj yaparak oluşturmak mümkündür. Bu mizaçta, anlatılan şekilde belli bir süre hastaya uygulamalar yapılmadan hacamat yapmak doğru olmaz..

Demevî mizaç

Demevî mizacın özelliği kanda ki havadır. Hava elementinin baskın olduğu bu mizaca en uygun hacamat bölgeleri ise; kalp noktası, iki kürek kemiği arası, kuyruk sokumu ve baştır.

Sovdavî mizaç

Sovdavî mizaç ise toprak elementine sahiptir. Yani kuru ve soğuk. Bu durum ise başı ve bacakları etkiler. Bu mizaca da hamam, masaj ve yağlar iyi gelir.. Sonrasında ise özellikle bacaklara hacamat yapılmalıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler