Eris Varyantı Belirtileri Omicron'a Benziyor: İşte Korunma Yöntemleri!

Eris Varyantı Belirtileri Omicron'a Benziyor: İşte Korunma Yöntemleri!
Medicana International İstanbul Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Vedat Turhan Eris varyantı hakkında bilgiler verdi

Covid-19'un son üç yılda çeşitli şekillerde ortaya çıktığını belirten Medicana International İstanbul Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Vedat Turhan, Covid-19'un yeni varyantı Eris’in belirtilerinin, daha önceki Omicron varyantına benzerlik gösterdiğini söyledi. Varyantın solunum sistemini etkilediğini belirten Dr. Turhan, boğaz ağrısı, öksürük, burun akıntısı, baş ağrısı, halsizlik, tat ve koku kaybı gibi belirtilerin de devam ettiğini belirtti.

Türkiye'de Okulların açılmış olmasının, Eris'in hızla yayılması riskini artırabileceğini belirten Dr. Turhan, Eris varyantının ölümcül riski konusunda henüz bir bildirim bulunmadığını, fakat bu varyantın çok hızlı bulaştığı ve geniş bir salgın nedeni olabileceği konusunda endişeler olduğunu da ekledi.

Eris varyantının varlığına dikkat çekerek önlemlere riayet edilmesi gerektiğini belirten Turhan, enfeksiyon belirtileri görüldüğünde toplumun korunması adına dışarı çıkmamanın ve evde istirahat etmenin önemli olduğunu ifade etti. Bu dönemde, çocuklarda da enfeksiyon görülebileceğini, bu nedenle ebeveynlerin ve öğretmenlerin dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Vücutta D vitamini düzeyinin önemine değinen Dr. Turhan, bağışıklık sistemini güçlendirmek için sağlıklı yaşam tarzının sürdürülmesi gerektiği belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler