En Az Kendisi Kadar Faydalı! İşte Karpuz Çekirdeğinin Mucizevi Faydaları

En Az Kendisi Kadar Faydalı! İşte Karpuz Çekirdeğinin Mucizevi Faydaları
Karpuz, yazın favori meyvelerindendir. İçi serinleten sulu sulu karpuzların çekirdekleri hep çöpe gider. O çekirdekleri artık atmamak için pek çok nedeniniz var. İşte karpuz çekirdeğinin inanılmaz faydaları...

Karpuz çekirdeklerinin besleyiciliği yüksek olup protein, vitamin, omega 3 ve omega 6 yağ asitleri, magnezyum, çinko, bakır, potasyum içerir. Kalorisi oldukça yüksek olan karpuz çekirdeğini tüketirken abartmamak lazım. 1 fincan karpuz çekirdeği yaklaşık 600 kalori olduğunu unutmayın.

Gelin karpuz çekirdeklerinin faydalarına bir göz atalım.

Unutmadan yapacağınız şey karpuz çekirdeklerini kurutmak, kavurmak ve yemek... Hepsi bu kadar basit.

Cilt İçin Bulunmaz Nimet

Kavrulmuş karpuz çekirdeği yemenin cilt için faydası şaşırtıcı gelebilir. Araştırmalar karpuz çekirdeğinin akne oluşumunu engellediğini, cildi nemlendirdiğini, canlandırdığını ve tam bir yaşlanma karşıtı olduğunu gösteriyor.

Saç için Mucize

Protein, demir, magnezyum ve bakır saç için önemli besinlerdendir. Düzenli olarak saça uygulamak, saçların daha güçlü olmasını sağlar ve saç dökülmelerinde inanılmaz etkilidir. Protein saçların hızlı uzamasını sağlarken, magnezyum kırılmış saçları onarır. Bakır ise saçınızı ipeksi ve canlı tutan melanin üretimini artırır. Karpuz çekirdeğindeki bakır d saçları daha ipeksi ve canlı tutan melanin üretimini artırır.

Kan Şekerini Dengeler

Araştırmalar karpuz çekirdeklerinin kan şekerini düzenlediğini ve vücuttaki insülin direncinini azalttığını ortaya koydu. Diyabet hastaları için bulunmaz bir fırsattır.

Yüksek Kalorilidir Enerji Verir

Karpuz tohumlarının yüksek kalorili olduğu ve sağlıklı yağ asitlerinden oluştuğunu biliyor muydunuz? Bir fincan karpuz çekirdeği metabolizmanıza ihtiyaç duyduğu enerjiyi verecektir. Tabiki porsiyonlara dikkat etmekte fayda var:)

Kemik Erimesini Önler

Karpuz çekirdeğini düzenli tüketerek, kemik erimesi (Osteoporoz) riskini önleyebilirsiniz. Karpuz çekirdekleri günlük magnezyum ihtiyacının %140'ını tek seferde karşılayabilen inanılmaz bir kaynaktır. Ayrıca bakır, manganez ve potasyum açısından da zengin olan karpuz çekirdeği kemik sağlığına katkıda bulunur, kemiklerinizi güçlendirir ve mineral yoğunluğunu artırır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler