Diyette tatlı krizine girenlere en masum öneri: "Bitter Çikolata"

Diyette tatlı krizine girenlere en masum öneri: "Bitter Çikolata"
Bitter çikolatadaki kakao flavanolleri, kalp sağlığını destekleyen, kanserle savaşmaya yardımcı olan ve beyin fonksiyonunu artıran antioksidan etkilere sahiptir. Aynı zamanda bitter çikolata kilo vermeye de yardımcı olabilir.

Araştırmalar, bitter çikolatanın kilo vermede olumlu bir rol oynayabileceğini gösteriyor. Yağ asidi sentezinde yer alan genlerin ekspresyonunu azaltabilme kapasitesine sahip olan bitter çikolata bu özelliği ile yağların ve karbonhidratların sindirimini ve emilimini azaltır, böylece tokluğu artırır.

Bitter çikolata tüketimi, normal kilolu obez kadınlarda (vücut kitle indeksi normal ama vücut yağ oranının fazla olduğu durum) bel çevresinin azaltılmasına da yararlı olabilir.

Ancak bitter çikolatanın tüketiminde ölçülü olmak esastır. Sadece 100 gram bitter çikolata yaklaşık 600 kalori içerir. Bu nedenle, günde en fazla 1 dilim bitter çikolata yemelisiniz.

BİTTER ÇİKOLATANIN DİĞER FAYDALARI

  • Bitter çikolatadaki flavanoller cildi güneşin zararlarına karşı koruyabilir.
  • Bitter çikolatadaki antioksidanlar, oksidasyonu önleyerek, kötü kolesterol seviyelerini düşürür ve de aynı zamanda iyi kolesterol seviyelerini yükselterek kalp hastalığı riskini azaltabilir.
  • Bitter çikolatadaki flavonoller, ruh sağlığını koruyabilir ve yaşlılarda bilişsel sağlığı iyileştirebilir.
  • Kolon kanserini önlemeye yardımcı olabilir (Fareler üzerindeki deneylerde olumlu sonuçlar alındı)
  • Bazı araştırmalara göre bitter çikolata kan şekeri seviyelerini düşürülebilme özelleğine sahip
  • Geçici olarak daha iyi bir görme özelliği sağlar (Yaklaşık iki saat)
  • Bağırsaktaki iyi bakterilerden olan Bifidobacterium ve laktik asit bakterileri bitter çikolatayı fermente eder ve antienflamatuvar bileşikler üretir. Böylece bağırak sağlığına yardımcı olabilir.
  • Bitter çikolata kakao bakımından zengindir. Kakao ise saç büyümesine iyi gelen bileşikler olan proantosiyanidinleri içerir.

Foto: Charisse Kenion on Unsplash

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler