Deniz suyunun sağlığa faydaları

Deniz suyunun sağlığa faydaları
Deniz suyunun sağlığa faydalarının listesi neredeyse sonsuzdur. İşte onlardan en çok öne çıkanları

Deniz suyunun yapmadığı tek şey vücudumuzu nemlendirmektir. Ancak bu, muazzam faydalarına kıyasla bir dezavantaj bile sayılmaz.

Deniz suyu doğal bir ilaçtır. Vücudumuzu uyarır ve iyi olma hissini destekler. Sahilde yaşıyorsanız veya kıyı bölgelerinde çok zaman geçiriyorsanız, denizin püskürttüğü kıyıların ne derece dinlendirici olduğuna zaten şahit olmuşsunuzdur.

Peki, deniz suyu ne içerir? Ortalama olarak, deniz suyunda yüzde 3,5 oranında tuz (sodyum klorür) bulunur. Başka bir deyişle, bir litre suyda 35 gram tuz bulunur. Ayrıca az miktarda magnezyum, sülfat ve kalsiyum içerir.

Henüz bilimsel olarak kanıtlanmamış olmasına rağmen, talasoterapi cilt problemlerini ortadan kaldırmak için deniz suyu ve yosun, deniz tuzu, çamur, deniz yosunu ve okyanus suyundan yapılmış deniz bazlı ürünler kullanılmaktadır.

Ancak tuzlu suyun başka birçok şaşırtıcı faydası vardır. İşte onlardan öne çıkanlar

Deniz Suyu Cildinizi Temizler

Mineral tuzlar, cildinizi yenilemek için güneşle birleşir. Sonuç olarak ülser, lupus, akne ve sedef hastalığı deniz suyu ile kolaylıkla tedavi edilebilen hastalıklardır.

Deniz Suyu Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Denizde yüzdükten veya banyo yaptıktan sonra kırmızı kan hücrelerinin sayısı yüzde beş ila 20 arasında artar. Beyaz kan hücrelerinin sayısı daha da artar. Deniz suyu, zayıflamış bağışıklık sistemi, anemi ve yüksek kan şekeri seviyesi olan insanlar için harika bir ilaçtır.

Deniz Suyu Romatizma Gelişimini Yavaşlatıyor

Egzersizle birlikte okyanus suyu, kemik ve kas ağrısı, artrit, dolaşım ve ameliyat sonrası sorunlar için harika bir ilaçtır.

Deniz Suyu Kaygıyı Azaltır ve Ortadan Kaldırır

Magnezyum içerdiği için deniz suyu sizi sakinleştirir. Stresli bir hayat yaşayan insanlara, sadece rahatlatıcı atmosferi için değil, aynı zamanda deniz suyunun yatıştırıcı tıbbi özellikleri nedeniyle de plaja gitmeleri tavsiye edilir.

Deniz Suyu Sikatrizasyon Özelliğine Sahiptir

Sodyum ve iyot gibi mineral tuzlar açısından zengin olduğu için okyanus suyunun cildinizde antiseptik ve sikatrize edici etkileri vardır.

Deniz Suyu Nefes Almayı İyileştirir

Astım, şiddetli öksürük, balgam ve diğer solunum problemlerinden muzdarip kişiler, esintiyi solumak ve denizde yüzmek için plaja gitmelidir. Tuzlu su, akciğerlere saldıran toksinleri ve diğer elementleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Deniz Suyu Kalın Bağırsakları Temizler

Küçük miktarlarda okyanus suyunun yutulması, özellikle çocuklarda kolonun temizlenmesini kolaylaştırır, vücudu detoksifiye eder ve vücudun enerjilerini yeniler.

Deniz Suyu Karaciğer ve Böbrek Sorunlarıyla Savaşmaya Yardımcı Olur

Okyanus suyu, özellikle siroz gibi hastalıklardan zarar gören hücrelerin yenilenme sürecini hızlandırır. Ayrıca hastalık nedeniyle oluşan karın içinde biriken fazla suyun da atılmasına yardımcı olur.

Deniz Suyu Uykusuzluğu Önler ve Depresif Belirtileri Azaltır

Kan basıncını normalleştirmeye yardımcı olduğu ve sinirliliği tedavi ettiği için, plajda bir gün daha iyi uyumanıza ve doğal olarak ruh halinizi yükseltmenize yardımcı olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler