Daha hızlı kilo vermek mümkün! İşte size zayıflatan mucize baharatlar...

Daha hızlı kilo vermek mümkün! İşte size zayıflatan mucize baharatlar...
Yemeğinize kattığınız baharatlarla kilo vermenizi hızlandırmak ister misiniz? Sizler için zayıflamanıza yardımcı olacak baharatları araştırdık.

Baharatlar, herhangi bir katkı maddesi eklemeden yemeklerinizi lezzetlendirmenin en en iyi yoludur. Diyet menülerinin lezzetsiz olduğunu düşünenlerdenseniz baharatlar imdadınıza yetişiyor! 

Daha hızlı yağ yakarak, kısa sürede zayıflamak istiyorsanız işte size mucize baharatlar...

Zerdeçal

Tufts Üniversitesi tarafından 2009 yılında yapılan bir araştırmaya göre, zerdeçal vücudunuzun yağ yakmasına yardımcı oluyor. Biri zerdaçal ile beslenen, diğeri beslenmeyen iki grup fare üzerinde yapılan çalışmad zerdeçal yiyen farelerin daha hızlı kilo verdiği gözlemlenmiştir.

Zerdeçal vücut ısısını artırarak metabolizmanızı hızlandırır ve sağlıklı kilo vermenize katkıda bulunur.

Tarçın

Tarçın, açlık hissini azalttığı, kan şekeri seviyesini kontrol ettiği ve daha uzun süre tok hissetmenizi sağladığı için diyetlerin vazgeçilmez baharatıdır.  Tarçını suyunuza, kahvenize, meyvelerin üzerine (özellikle muz) ekleyebilirsiniz. 

Kırmızı biber

Kırmızı biber, metabolizmanızı hızlandırır ve vücut ısınızı yükseltir. Bu da daha çok kalori yakacağınız anlamına geliyor. Bir de acı seviyorsanız acı kırmızı biber kullanırsanız daha hızlı kilo vereceğinizden şüpheniz olmasın!

Kimyon

Aşırı kilolu kadınlar üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, her gün tüm ana öğünlerinize bir çorba kaşığı kimyon eklemek, üç kat daha fazla yağ yakmanıza yardımcı olabilir.

Ayrıca kimyon, yemeğinize harika bir lezzet katar. Çorbalar, soslar, sebzeler, bakliyat ve ekmek dahil hemen hemen her şeye ekleyebilirsiniz. Özellikle mercimek köftesinin olmazsa olmaz baharatıdır.

Zencefil

Zencefil kan şekeri seviyesini kontrol etmeye yardımcı olur, bu da karbonhidrat veya şeker açısından zengin bir diyette  glikoz seviyelerinizin yükselmesini önleyeceği anlamına gelir. Zerdeçal ve kırmızı biber gibi zencefilin de yağ yakıcı özelliği vardır. Çayınıza, salatalarınıza, balıklarınıza, çorbalarınıza, meyvelerinize ve daha fazlasına zencefil ekleyebilirsiniz. Zencefil aynı zamanda antioksidan kaynağı olup, enfeksiyonlara, iltihabi hastalıklara karşı da oldukça etkili. Bir taşla iki kuş! Hem hastalıklardan korunun hem sağlıklı kilo verin!

Biberiye

Diyetlerin vazgeçilmez baharatlarından olan biberiye; metabolizmayı hızlandırarak sindirime yardımcı olur ve kilo vermenizi sağlar. Bunun için 1 tatlı kaşığı biberiye yaprağını ya da biberiye tozunu 1 bardak kaynar suya atıp 5 dakika demleyin. Süzüp bal ile lezzetlendirerek afiyetle içebilirsiniz. Bir bardak biberiye çayı uzun süre tokluk hissi verecektir.

Kakule

Kakule, eşsiz bir tada sahip popüler bir Hint baharatıdır. Doğası gereği termojeniktir yani yağ yakıcıdır. Daha hızlı kilo vermek için yemeğinize bir veya iki tutam kakule tozu ekleyebilirsiniz. Bununla birlikte metabolizmayı hızlandırmak için kakule çayı hazırlayabilirsiniz. Bunun için öncelikle bir su bardağı kaynamış suya bir tutam kakule atın ve 2 dakika ağzı kapalı bir şekilde kaynatın. Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirdikten sonra süzüp içebilirsiniz.

Karabiber

Hint baharatlarından bahsederken karabiberden nasıl bahsetmeyiz! Acı biberin kuzeni olan karabiber, yağ hücrelerinin oluşumunu engeller ve kilo kaybetmenizi sağlar. Sağlıklı kilo vermek için karabiber ve kırmızı biberi birleştirebilirsiniz!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler