Çocukların okul başarısını etkileyen 9 öneri

Çocukların okul başarısını etkileyen 9 öneri
İstanbul Üniversitesi Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi'nden Uzman Diyetisyen Sedef Aksu, sağlıklı beslenmenin çocukların fiziksel ve zihinsel gelişiminde büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, özellikle okul çağındaki çocuklara doğru beslenme alışkanlıkları kazandırmanın önemini açıkladı.

Uzman Diyetisyen Aksu, çocukların düzensiz beslenme alışkanlıkları, yanlış besin seçimleri, sağlıksız pişirme yöntemleri ve abur cubur tüketiminin beslenme sorunlarına yol açabileceğini belirtti. Ayrıca, çocukların beslenme ihtiyaçlarının yaş, cinsiyet, boy, kilo gibi fiziksel özelliklerin yanı sıra fiziksel aktivite düzeyleri ve sağlık durumlarına göre değişebileceğine dikkat çekti.

Sağlıklı beslenmenin çocukların büyüme ve okul başarısı üzerinde doğrudan etkili olduğunu belirten Aksu, özellikle okula başlayan çocukların öğünlerinde sağlıklı gıdalar tüketmelerinin önemini vurguladı.

Uzman Diyetisyen Aksu, yetersiz ve dengesiz beslenmenin dikkat dağınıklığı ve öğrenme sorunlarına yol açabileceğine işaret ederek, çocukların beslenme çantasının nasıl düzenlenmesi gerektiği konusunda şu önerilerde bulundu:

  • Sabah kahvaltısının önemini vurgulayarak, çocukların güne kahvaltı ile başlamalarını ve bu öğünü atlamamalarını önerdi.

  • Beslenme çantasında tam buğday ekmeğiyle hazırlanan tost, sandviç gibi sağlıklı seçeneklerin yer almasını tavsiye etti.

  • Beslenme çantasında peynir, domates, zeytin, haşlanmış patates gibi sağlıklı atıştırmalıkların bulunmasını önerdi.

  • Asitli ve gazlı içeceklerin yerine süt, kefir veya taze sıkılmış meyve suyu gibi sağlıklı içeceklerin tercih edilmesini tavsiye etti.

  • Beslenme çantasında meyve ve sebzelerin mutlaka bulunması gerektiğini belirterek, taze meyvelerin doğranmadan çocuğun çantasına konulması gerektiğini söyledi.

  • Çocukların atıştırmalık olarak badem, ceviz, kuru üzüm, kuru kayısı gibi sağlıklı seçenekleri tercih etmelerini önerdi.

  • Su tüketiminin ihmal edilmemesi gerektiğini ve beslenme çantasında cam şişede su bulundurmanın önemini vurguladı.

  • Çocukların beslenme çantasına kolay tüketilebilir meyve ve sebzeleri eklemesini önerdi.

  • Kantinden abur cubur yerine beslenme çantasında sağlıklı atıştırmalıkların tercih edilmesini tavsiye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler