Çikolata Buzdolabına Konursa Ne Olur? Çikolata Neden Beyazlar?

Çikolata Buzdolabına Konursa Ne Olur? Çikolata Neden Beyazlar?
Severek tükettiğimiz çikolata kaç derecede saklanır, çikolata buzdolabına konur mu, çikolata buzdolabına konulursa ne olur, çikolata neden beyazlar? Tüm sorularınızın cevaplarını sizler için araştırdık.

Çikolatanın raf ömrü 1-2 yıldır.

Çikolatayı saklamak için en uygun sıcaklık 20°C!

Çikolatayı güneş görmeyen, rutubetsiz, serin ve karanlık bir yerde kapalı bir kapta saklayın.

Çikolata buzdolabına koyulunca neden beyazlar!

Buzdolabına çikolata koyduğunuzda üzerinde beyaz tabakalar olduğunu görürsünüz. Çünkü 20 derecenin üzerinde saklanan çikolataların içindeki yağ erir ve çikolatanın üzerine çıkıp beyaz bir tabaka oluşturur. Bu, çikolatanın bozulduğunu göstermez, güvenle tüketilebilir ama tadında ve dokusunda bozulmalar olur. Ancak çikolata neme maruz kalmışsa içindeki şeker nemden dolayı çözülür ve çikolata yüzeyine çıkar. Bu da çikolatanın bozulmasına yol açar.

Eğer illaki buzdolabına koyacaksanız...

Nemin girmesini önlemek için çikolatayı kapalı bir kaba koyun.Çünkü çikolatadaki kakao yağı diğer gıdalardan gelen tatları ve kokuları çekebilir. Ayrıca çikolatanın dokusu bozulur.

Peki çikolatanın bozulduğu nasıl anlaşılır?

Acımsı ve yabancı tat çikolatanın bozulduğunu gösterir.

Kaynak: Milliyet, Supereva

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler