Bu Tedavi Şekli Çok Konuşuluyor! Çiçeklerden gelen mucizevi şifa Bach çiçekleri terapisi..

Bu Tedavi Şekli Çok Konuşuluyor! Çiçeklerden gelen mucizevi şifa Bach çiçekleri terapisi..
Bazılarımız için çiçek yetiştirmek vazgeçilmezdir. Şimdi sizlere, görünce kokusu ile mest olduğumuz bir çok çiçeğin mucize gibi dokunuşundan bahsedeceğiz. Daha önce hiç duymamış olabilirsiniz! İşte tüm yönleri ile Bach terapi!!

Çiçek deyince hepimizin içi ısınır ve gördüğümüzde ise gönlümüz şenlenir öyle değil mi? Bazılarımız için ise âdeta büyük bir tutkudur çiçekler. İlk bahar geldiğinde ağaçlarda açan çiçeklerle ruhumuz bayram eder.

Bahçelerde sıra sıra dizili olarak ekilmiş ve rengarenk görüntüleri ile bir renk cümbüşü oluşturan çiçeklerin, bugün sizler için bambaşka özelliklerinden bahsedeceğiz.

Çiçeklerin bu yönlerini belki de daha önce hiç duymadınız. Oysa bir çok kişinin bu yönü ile hayatını kolaylaştıran çiçekler, yıllardır hastaları terapi ediyor. Evet yanlış duymadınız! Sizde merak ediyorsanız, buyrun çiçek terapiyi detaylarıyla öğrenmeye.

Çiçeklerin insanı terapi eden muhteşem bir özelliği varmış meğer.. Hayır hayır! Gördüğümüz zaman bize terapi gibi iyi gelen o güzel görüntüleri değil bahsettiğimiz. Elbette çiçekler görüntü ve kimi zaman kokuları ile bizleri mest ediyor fakat, çiçekler enerjileri ile de bir çok kişinin hayatını kolaylaştırmakta. Evet. Yanlış duymadınız..

Kâinatta her şeyin olduğu gibi çiçeklerin de muhteşem ve etkileyici bir enerjisi var.

1938 yılında Edward Bach adında ki bakteriyolog doktor, çiçeklerden gelen işte bu muhteşem enerjiyi ve insana iyi gelen tarafını keşfetmiş, çiçeklerin iyileştirici enerjisini ortaya koyan bir çalışmaya imza atmıştır. İnsanda var olan 38 olumsuz duyguya karşılık olarak 38 çiçekle çalışan Edward Bach, bach çiçekleri ile insanları buluşturmuştur.

Bach çiçekleri, yani çiçek terapi, çiçeklerin enerjitik titreşim frekansında ki bu özelliklerinden faydalanmaktır. Kainatta ki her şey gibi çicekler de yüksek bir enerjiye sahiptirler. Bach çiçekleri, insanlarda ani duygu durumu değişikliklerinde, baş edemedikleri bir durumla karşı karşıya kaldıklarında duygusal olarak çıkmaza girdiklerinde kişiye yardımcı olmaktadır. Psikolojik sorunlarda yüksek bir etkiye sahip olan bach çiçekleri, bunun dışında bir çok hastalıkla mücadele sırasında da oldukça faydalıdır.

Çünkü fiziksel bütün rahatsızlıkların temelinde esasen yatmakta olan olumsuz bir duygu vardır. Eğer kişi bu problemi çözmez ise, içerde büyüyen bu sorun fizik bedene yansır. İşte bach çicekleri burada devreye girerek kişiyi rahatlatır. Kişinin düzelen duygu durumu ise daha sonra fiziksel bedende iyileşmeye neden olur

Bach çiçekleri, çiçeklerin özlerinin el değilmeden solarizasyon denilen yöntemle, şişeler halinde hazırlanmasıdır

38 çiçek özü ile çalışılan sistem, bach flora adı verilen sistemdir..
Bir başka sistem ise çalı çiçekleri adı verilen çiçek terapisidir ki; burada ise 69 çiçek özü ile çalışılır. Bach çiçekleri, Uzak doğu da geleneksel olarak yapılan iyileştirme çalışmalarının başında kullanılır. Homeopatlar tarafından da çokça tercih edilen ve hastalar üzerinde oldukça fazla etkisi görülen bach çiçekleri, damla şeklinde kullanılmaktadır.

Özgüven eksikliği, anksiyete, kaygı bozukluğu, bipolar bozukluk, panik atak, korku endişe, stres ve daha bir çok olumsuz duygu ve rahatsızlık durumunda adeta kurtarıcı olan bach çiçekleri, çocuklarda, hatta evcil hayvanlarda bile gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Homeopatik tedavi yöntemini bilen ve bu konuda yardım almak isteyen hastalarını da yönlendiren bazı veterinerler, özellikle evcil hayvanlara stres ve korkulu anlarda kullandırılan bach çiçeklerinin son derece güzel sonuçlarını gözlemlediklerini aktarmaktalar. Çocuklarda ise, kaygı korku durumlarının 10’da 9’unda iyileşme gözlemlenmiştir.

Hem kronik rahatsızlıklarda ,hem de akut durumlarda ( boşanma, yer değişikliği, hastalık sonrası oluşan kaygı, yas dönemi, sınav stresi vb) kullanımı sonuç veren bach çiçekleri, hiç bir yan etkisi olmayan, içerisinde kimyasal barındırmayan özlerdir.

Bach çiçekleri terapisi, ancak bu işin eğitimini almış bir uzman tarafından uygulanabilir. Kişinin duygu durumu analiz edildikten sonra kullanılacak olan bach çiçekleri, bazen de çiçek kartları ile tespit edilir. Kişiye uzman tarafından yöneltilen sorularla veya gösterilen kartlarla, danışanın seçtiği çiçekler, duygu durumundan haber vermektedir. İşte buna benzer yöntemlerle hangi bach çiçeğini kullanacağı belirlenen kişiye verilecek olan çiçek özü, alkolle birlikte alınmamalıdır. Bunun dışında hiç bir yan etkisi yoktur, ilaç değildir, hiç bir ilaçla etkileşime geçmez.

Avrupa’da da sıkça kullanılan bach çiçekleri, homeopatik eczanelerde hazırlanarak satışa sunulmaktadır.

Çiçekler aynı zamanda ruh dünyamızı da aydınlattığı için, adına “Çakra” denilen enerji merkezlerini de aktif hale getirir. Kişi, bach çiceklerini kullanırken bu şekilde çakralarında da açılmalar olur. Bach çiçekleri, her ne kadar aromaterapi ile benzetiliyor olsa da, burada bir enerji söz konusudur. Bundan dolayı iki tedaviye aynıdır diyemeyiz. Bach çiçekleri terapisi gösteriyor ki; evlerimizde yetiştirmekten keyif aldığımız çiçekler, özü ve enerjisi ile de ruhumuzu aydınlatıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler