Limonlu Suyun Sağlığa Faydaları Nelerdir? Canan Karatay Limonlu Su Hakkında Ne Diyor

Limonlu Suyun Sağlığa Faydaları Nelerdir? Canan Karatay Limonlu Su Hakkında Ne Diyor
Canan Karatay, açıklamalarıyla her zaman ezber bozan bir isim. Bilimsel araştırmalar da Canan Hocayı doğruluyor. İşte Canan Karatay'ın da sık sık dile getirdiği güne enerjik başlatan içecek

Sağlıklı beslenme üzerine sıradışı açıklamalarıyla tanıdığımız Prof.Dr.Canan Karatay çoçukluğundan bu yana limonlu su içtiğini söylüyor ve herkese de içmesini öneriyor. Katıldığı programlarda düzenli olarak sabahları aç karnına limonlu su içmenin sağlık açısından faydalarına dikkat çekiyor. Peki bilim bu konuda ne diyor. Amerika'da yayın yapan ve kaynağı bilimsel araştırmalara dayanan Healtline isim site limonlu su ile ilgili yapılan araştırmaları derleyerek limonlu suyun sağlığa ne gibi faydaları olduğunu yayınladı. İşte limonlu suyun bilimsel olarak kanıtlanmış faydaları.

2021/09/15/limonlu-su.jpg

LİMONLU SUYUN FAYDALARI

✔️ Limon, güçlü bir antioksidan olan C vitamini içerir.
✔️ Kabızlığı gidermeye yardımcı olur.
✔️ Limonlu su yüksek miktarda sitrat içerir.Vücuttaki sitrat miktarının arttırılması, kalsiyumun diğer bileşiklerle bağlanmasını engelleyerek böbrek taşlarının oluşmasını engeller.
✔️ Limonlu su kalorisi düşüktür, kilo vermeye yardımcı olur, metabolizmayı hızlandırır.
✔️ Limonlu su, ruh sağlığını olumlu yönde etkiler.
✔️ Limonlu su vücudu alkali yapar.
✔️ Sindirim dostudur.
✔️ Bağışıklığı güçlendirir.
✔️ Karaciğer dostudur.
✔️ Limonlu su mükemmel bir potasyum kaynağıdır.
✔️ Odaklanmayı ve konsantrasyonu artırır.
✔️ Tam bir idrar söktürücüdür.
✔️ Vücuttaki toksinleri atmanızı sağlar
✔️ Cildi güzelleştirir
✔️ Suyu sade içmeyi sevmeyenler için su tüketimi artırmanın en kolay yolu

LİMONLU SU NASIL HAZIRLANIR?

1 bardak suya, 1 adet limon sıkabilirsiniz. Limon suyu için her zaman taze limon kullanın. Bir kaç nane yaprağı, bal, bir dilim taze zencefil, tarçın kabuğu da suyu daha da lezzetlendirebilir. Taze limonu sıkıp buz kalıplarında dondurup küp şeklinde de kullanabilirsiniz .Sabah bir bardak ılık limonlu su içerek başlayabilir gün içinde içmek için sürahiye de bir kaç dilim limon ekleyebilrsiniz.

DÜŞÜK TANSİYONLULAR DİKKATLİ TÜKETMELİ

Limonlu su içmek güvenlidir ancak limondaki asit zamanla diş minesine zarar vererek dişleri çürüklere daha yatkın hale getirebilir. Asitli içecekleri pipetle içmek ve daha sonra ağzı su ile çalkamak dişlerin korunmasına yardımcı olacaktır.

Yüksek tansiyon hastaları için limonlu su tansiyon düşürücü etkiye sahiptir. Bu nedenle tansiyon düşüklüğü yaşayan kişilerin tüketirken ölçülü olması gereklidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler