Bu Süt Her Mizaca Uygun! Hem Çocuklara Hem Yetişkinlere Şifa Dağıtan Keçi Sütünün Faydaları

Bu Süt Her Mizaca Uygun! Hem Çocuklara Hem Yetişkinlere Şifa Dağıtan  Keçi Sütünün Faydaları
Mizaç ilminde kişinin mizacına uygun beslenmesi oldukça önemlidir. Peki her mizaç için son derece faydalı olan bu besin hangisi? İşte anne sütüne en yakın ve mizaca uygun diye önerilen “KEÇİ SÜTÜ” nün inanılmaz faydaları

Keçi sütü son yıllarda tüketici tarafından oldukça talep gören ve kıymeti daha fazla anlaşılan bir besin olarak karşımıza çıkmaktadır.

Eskiden insanlar köylerde keçi üreticiliği yapar ve dolasıyla süt ürünlerini de inekten olduğu kadar, keçiden elde ettiği sütle de yaparlardı. Zamanla şehir yaşamının kolaylığı ve hazır gıdaların hayatımıza daha fazla hakim olmasından kaynaklı olarak , kolaylık açısından tercih edilen pastörize sütlerle birlikte, süt ürünleri de yerini bu paketli gıdalara bıraktı.

Paketli gıdaların zararlarını ve katkı maddelerini anlatan uzmanların televizyon programlarında bu konuları ele almalarıyla birlikte, alternatif beslenme arayışına giren ve özellikle çocukların doğal beslenmelerine önem veren ebeveynler, keçi sütünün anne sütüne en yakın besin olduğunu öğrendikten sonra bu konuda arayışa girdiler.

Keçi sütü, keçi peyniri, hatta keçi sütlü sabunun bile oldukça rağbet gördüğü son yıllarda, bizlerde keçi sütünü biraz daha yakından tanımak isteyenler için araştırma yaptık.

Keçi, doğal ortamında yetişen, dağlarda dolaşan, her bulduğu otu yemeyen bir hayvandır. Özellikle kendisi için faydalı olan otları bularak onları tüketir ve zararlı olanları ayağıyla çiğner. Bitkiler, kozmik yaşam ve alternatif tedavi yöntemleri deyince ülkemizde akla ilk sıralarda gelen isim olan Ahmet Maranki, bu konuda keçinin kanser olmayan bir canlı olduğunu, bunun da kainat üzerinde yararlı olan otları besin olarak tükettiğine bağlı olduğunu dile getirmektedir.

Bu denli sağlıklı bir hayvan olan keçi, eti sütü ve sütünden elde edilen yoğurt ve peyniri ile de her yönüyle son derece istifade edilebilen bir hayvandır.

Keçi sütü içerisinde kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko gibi mineraller ve B6, B3, A1, B1, B2, vitaminleri bulunmaktadır.

Ayrıca keçi sütü, anne sütü alamayan bebekler içinde rahatlıkla tüketilebilen harika bir besindir.

✔️ Keçi sütü, inek sütünden daha fazla potasyum içermektedir. Keçi sütünde bulunan bazı maddeler, bağırsaklarda doğal probiyotik oluşturur. Bağırsaklarda ki faydalı bakteriler çoğalmasını sağlarken, enfeksiyonları önler.

✔️ İçerisinde demir minerali bulunduğu için, demir eksikliği ve kansızlığı giderir.

✔️ Keçi sütünde bulunan kalsiyum, kemikleri güçlendirir. İleri yaşlarda oluşabilecek kemik erimesine karşı koruyucudur.

✔️ Çocukların kemik gelişimini olumlu yönde etkilerken, kabızlık probleminin çözülmesine yardımcı olur.

✔️ İçerisinde yüksek miktarda bulunan çinko ve selenyum, Parkinson gibi hastalıkların önüne geçmektedir.

Keçi sütü, çocuklar için küçük yaştan itibaren günlük besinleri arasında bulunmayı hak eden, yetişkinler için de bir çok vitamin takviyesinin yerini doldurabilecek kadar zengin bir içeriğe sahiptir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler