Bu Haber Kadınlara Özel! Sağlık İhmale Gelmez Tetikte Olun! Kadınların Görmezden Geldiği Sağlık Sorunları

Bu Haber Kadınlara Özel! Sağlık İhmale Gelmez Tetikte Olun! Kadınların Görmezden Geldiği Sağlık Sorunları
Vücudu iyi okumak gerekiyor, anlatmaya çalıştığı pek çok şey olabilir! İşte size kadınların görmezden geldiği en yaygın sağlık sorunları...

Hızlı tempolu bir yaşam tarzı, yoğun program yaşadığımız belirti ve semptomları gözden kaçırmamıza neden olabiliyor. Fakat bazı durumlar var ki ciddi sağlık sorunlarının göstergesi olabilir ve göz ardı edilmemesi gerekir.

Gelin hep birlikte kadınların göz ardı ettiği en yaygın sağlık sorunlarını ele alalım.

Tabiki sorunlardan herhangi birini yaşıyorsanız, en kısa sürede sağlığınızı kontrol ettirme zamanı geldiğini baştan söyleyelim!

Açıklanamayan Kilo Kaybı veya Kilo Alma

Birdenbire kilo aldığınızda yada verdiğinizde sağlıksız beslenme alışkanlıklarınızı ve hareketsiz yaşam tarzınızı sebep olarak gösteriyorsunuz. Unuttuğunuz şey, bunların hipertiroidizm veya hipotiroidizm ve hatta PCOS gibi altta yatan bir sağlık durumunun en belirgin uyarı işaretleri olabileceğidir!

Kalıcı Yorgunluk

Bu, kadınların dikkat etmediği en yaygın sağlık sorunlarından biridir. Evet, günlük çalışma programınız sizi tamamen yorabilir, ancak sekiz saatlik iyi bir uykudan sonra bile yorgun hissederseniz, hemen bir sağlık kontrolü yaptırmanız gerekir. Kalıcı yorgunluk, kalp, böbrekler, karaciğer, kan ve doğurganlıkla ilgili sağlık durumlarının bir listesi olabilir!

Nefes Darlığı, Baş Dönmesi, Baş Ağrısı

Baş ağrısı ve nefes darlığı gibi semptomları çoğu zaman gece gündüz çalışma programınıza ve strese bağlayabilirsiniz, ancak doğruyu söylemek gerekirse, bu semptomları sık yaşamak, altta yatan bir kalp sorununun veya vitamin eksikliğinin bir işareti olabilir. 

Saç Dökülmesi

Günde yaklaşık 50-100 saç telini kaybetmek normaldir! Ancak bundan daha fazlası, görmezden gelmemeniz gereken bir uyarı işaretidir. Saç incelmesi genellikle otoimmün bozukluklar, tiroid sorunları veya bazı vitamin eksiklikleri gibi altta yatan tıbbi durumların bir işaretidir.

Kalıcı Şişkinlik

Şişkinlik, kadınların görmezden geldiği en yaygın sağlık sorunlarından biri yine. Aylık regl döneminiz sırasında veya hemen öncesinde şişkin hissetmeniz kesinlikle normal olsa da, iki haftadan fazla bir süredir şişkinlik yaşıyorsanız bu normal değildir.! Karın şişkinliği, özellikle düzensiz ve ağrılı adet kanaması, cinsel ilişki sırasında ağrı, vb. İle birleştiğinde endometriozisin en önemli belirtilerinden biridir. Diğer durumlarda, kalıcı şişkinlik de yumurtalık kanserinin göstergesi olabilir.

Düzensiz Adet Döngüleri

Bunu yaygın sağlık sorunlarından biri olarak görmeyin. Hamilelik gibi bazı yaygın nedenlerin yanı sıra, düzensiz adet döngüleri, uterin fibroidler, polikistik yumurtalık sendromu, endometriozis ve tiroid bozuklukları gibi bazı ciddi sağlık sorunlarının göstergesi olabilir.

İdrarda Koku

İdrarınız koyu sarı renk ve koku mesane enfeksiyonu, böbrek enfeksiyonu veya metabolik bozukluklar gibi birçok anlama gelebilir. Neyin yanlış olabileceğini anlamak için idrar tahlili yaptırdığınızdan emin olun.

Göğüslerdeki Değişiklikler

Bunu hiç atlamamak lazım. Meme altında şişlik, kaşıntı ve pullanma veya kızarıklık gibi göze çarpan değişiklikleri hemen doktora müracat etmek lazım. Meme kanserinde eren müdahala çok önemli.

Vücudumuzun bize anlatmaya çalıştıklarını dinlersek birçok yaygın sağlık sorunundan kaçınmış oluruz. Zamanında sağlık kontrolleri yaptırmak, sağlığımızın olması gerektiği gibi olmasını sağlamak için mükemmel bir adımdır!

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler