Bilim Uyarıyor! Çok Fazla Elma Yerseniz...

Bilim Uyarıyor! Çok Fazla Elma Yerseniz...
Günde iki elma yemenin kötü kolesterolü azaltabileceğini ve daha sağlıklı bir kalbe yol açabileceğini biliyoruz. Peki ya daha fazla elma yersek vücudumuzda neler oluyor hiç merak ettiniz mi?

Elma, C vitamini ve potasyum yüklü mükemmel bir meyvedir. Diyet listelerinin de başında yer alan elma, diğer her şey gibi fazla yendiğinde olumsuz etkilere neden olabiliyor.

Günde 1 ya da 2 elma yiyorsanız bir zararı yok ama daha fazla yiyorsanız bazı rahatsız edici ve potansiyel olarak tehlikeli yan etkileri yaşayabilirsiniz.

elma-001.jpg

1.Sindirim sorunları yaşayabilirsiniz

Sağlık açısından lifin önemini biliyoruz. Fazla lif ise şişkinlik ve kabızlık gibi sindirim sorunlarını beraberinde getiriyor. Yaşa ve cinsiyete bağlı olarak bir insanın günde 20 ile 40 gram life ihtiyacı var. 70 gramın üzeri ise fazla kabul ediliyor. Tabiki 70 grama ulaşmak demek 15 elma yemek demek olsa da fasulye, kepekli tahıllar ve diğer sebzeler gibi diğer lif kaynaklarını göz önünde bulundurmaklazım. Yani günde 3-4 elma yemek bu problemleri yaşayabileceğiniz anlamına gelebilir.

2.Kan şekeri dalgalanmaları yaşayabilirsiniz

Elma, karbonhidrat bakımından dan zengin olduğu için spordan önce ya da sonra enerji patlaması yaşatablir. Bununla birlikte kan şekerinde dalgalanmalara karşı da tedbirli olmakta fayda var. Bu durum daha fazla şekere ihtiyaç hissetmenize neden olabilir. Uzmanlar diyabet hastalarının meyveden gelen şeker ile insülin duyarlılığını daha kötüleştirebileceğini söylüyor.

3.Pestisit tüketiyor olabilirsiniz

Ne yazık ki elmalar , en yüksek pestisit kalıntısına sahip meyveler listesinin başında geliyor. Pestisit difenilamin, potansiyel bir kanserojen olduğu için Avrupa Birliği tarafından yasaklanan elmalarda yaygın olarak bulunan bir kimyasaldır. Çok fazla elma yemek aynı zamanda çok fazla kimyasal yemek anlamına gelebilir dikkatli olmak lazım. Ancak bu kimyasalların vücudunuz üzerinde gerçekten olumsuz bir etki yaratması için tüketilmesi gereken elma sayısı inanılmaz derecede yüksek olması gerekiyor.

elma.jpg

4.Kilo alabilirsiniz

Elma vücudun ihtiyacı duyduğu enerjiyi veren sağlıklı karbonhidratlarla doludur. Bununla birlikte, günde bir veya ikiden fazla yemek kilo almanıza neden olabilir.

5.Dişlerinize zarar verebilirsiniz

Elmalar asidik olduğundan, çok fazla yemek dişlerinize bazı gazlı içeceklerden daha fazla zarar verebilir. Bununla birlikte, arka dişlerle çiğnendiğinde veya bir öğünün yanında atıştırmalık olarak yenirse bu durum önlenebilir. Tekar hatırlatalım günde bir elma yediğinizde dişleriniz için endişe etmenize gerek yok.

elma-002.jpg

6.Bağırsaklarınıza ekstra stres koyabilirsiniz.

Elmanın şeker içeriği fazla. Bu nedenle fazla elma yemek şişkinlik, gaz sorunları ve sindirim rahatsızlığı yaşayan kişiler için önerilmiyor.

Kaynak: EatThisNotThat, Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler