Beşiktaş Belediyesi Alzheimerlı yaşlıları unutmadı

Beşiktaş Belediyesi Alzheimerlı yaşlıları unutmadı
Beşiktaş Belediyesi, Dünya Alzheimer Günü kapsamında 65+ Yaşam Ofisi ve Alzheimer Derneği Marmara Şubesi iş birliğiyle Cüneyt Arkın Sanatçılar Parkı'nda farkındalık etkinliği düzenledi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat etkinliğe katıldı ve açılış konuşmasını yaparken yaş almış vatandaşlar için özel bir sürpriz hazırladı; bağlama çaldı ve türkü söyledi. Etkinlik sonrasında Ortaköy Meydanı'nda Alzheimer hastalığına dikkat çekmek amacıyla mor balonlar gökyüzüne bırakıldı ve katılımcılara hastalıkla ilgili bilgilendirme yapıldı.

mor-balonlar.jpg

Rıza Akpolat, Sanatçılar Parkı'nda yaptığı konuşmada, Beşiktaş'ın yaşlı nüfusuyla ilgili önemli adımlar attıklarını belirterek, 65+ Yaşam Ofisi kurduklarını ve bu ofis aracılığıyla yaşlı komşulara destek sağladıklarını ifade etti. Ayrıca, Beşiktaş Belediyesi'nin Türkiye'de Gerontoloji Ofisine sahip tek belediye olduğunu vurguladı. Akpolat, Alzheimer hastalığının hala kesin bir tedavisi olmayan bir hastalık olduğunu dile getirdi ve bu konuda farkındalık yaratmanın önemine değindi.

Etkinliğe Türk sinemasının usta isimlerinden Zihni Göktay da katıldı ve Alzheimer hastalığına dikkat çekmek için Beşiktaşlı vatandaşlarla bir araya geldi. Göktay, deneyimlerini paylaştı, ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat tarafından teşekkür edilerek plaket takdim edildi.

Etkinlik sırasında Prof. Dr. Başar Bilgiç ve Prof. Dr. Aslı Demirtaş Tatlıdede, Alzheimer hastalığı hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Programın sonunda ise "Uzmanlara Soralım" bölümünde Prof. Dr. Yıldız Değirmenci ve Doç. Dr. Zeynep Tüfekçioğlu Korkmaz, Alzheimer hastalığıyla ilgili soruları yanıtladılar. Ayrıca, Beşiktaşlı vatandaşlara "Zihinsel Fitness Beyin Egzersizleri Atölyesi", "Doğru Nefes Al İyi Hisset Nefes Atölyesi", "Müzik İyileştirir Ritim Atölyesi" ve "Parkta Yoga" atölyeleri düzenlendi.

Beşiktaş Belediyesi Alzheimerlı yaşlıları unutmadı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler