Aslan Diyeti Yapanlar Aman Dikkat! Sağlığınız Elden Gidebilir...

Aslan Diyeti Yapanlar Aman Dikkat! Sağlığınız Elden Gidebilir...
Kilo vermek, zayıflamak isteyenlerin son dönemde başvurduğu bir diyet aslan diyeti. Peki aslan diyeti ne kadar güvenli, zararları neler, kimler için uygun? Editörümüz sizin için araştırdı...

Aslan Diyetinin ana problemlerinden biri, son derece kısıtlayıcı olması, birçok önemli vitamin ve mineralden yoksun olmasıdır.

Bu diyette, meyveler, sebzeler, kepekli tahıllar, kuruyemişler ve tohumlar dahil olmak üzere birçok sağlıklı gıdanın tüketimi yasak. Tabiki bu durumda vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besinleri almanız daha da zorlaşıyor. Sonuçta tedavi edilmeyen beslenme eksiklikleri , aşırı zayıflık, bağışıklık sisteminin bozulması, kemik kaybı, ağrı, morarma, anemi ve nörolojik problemler yaşamak olası oluyor..

Diğer yandan bu diyet, kan şekeri kontrolünü ve kalp sağlığını destekleyebilen bitkisel gıdalarda bulunan önemli bir bileşik olan liften yoksundur.

En önemlisi de çok düşük kalorili bir diyet. Kalori alımınızı çok fazla azalttığında da yorgunluk, baş ağrısı, mide bulantısı ve baş dönmesi gibi ciddi yan etkiler olabilir.

Hayvansal ürünlerin çok fazla tüketilmesi doymuş yağ oranının yüksek olması anlamına gelir. Uzmanlar doymuş yağın , kalp hastalığı için bir risk faktörü olan LDL (kötü) kolesterol düzeylerini artırdığını söylüyor.

Herşeyi kenara bırakırsak esnek olmadığı için de dışarıda yemek yemek oldukça zor. Bu durumda psikolojik olarak olumsuz etkilenen kişi de sağlıksız beslenme alışkanlıklarına daha çok yönelebilir.

AMAN SAĞLIĞINIZLA OYNAMAYIN!

Sizin için en iyi tedavi yöntemini belirlemek için beslenme uzamanından yardım alın.

Kaynak: Healthline

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler