Araştırmalar Doğruladı, Uzmanlar Uyardı: Sebze ve Meyveleri Yıkarken Sirkeli Su Yerine Bunu Kullanın Aksi Taktirde ...
Sebze ve meyveler yetiştirilirken bakteri, virüs ve haşerelerin zararlı etkilerini ortadan kaldırmak için pestisit adı verilen kimyasal maddeler kullanılıyor. Bitkileri korumak için uygulanan bu işlem, diğer taraftan sağlığımızı da olumsuz etkiliyor. Yapılan pek çok araştırma, pestisitin hem insan hem de çevre üzerinde istenmeyen yan etkileri olduğunu kanıtlamıştır.
Sirkeli su işe yaramıyor
Yapılan araştırmalar, sebze ve meyvelerin sirkeli suda bekletilerek yıkandığında pestisitlerin büyük bir kısmının yok olmadığını göstermiştir. Malesef sirkeli su pestisit kalıntılarını daha da artırıyor.
En etkili yol karbonatlı suda bekletmek
Sodyum bi karbonat alkali olduğu için pestisitlerin yapılarını bozar ve onları zararsız parçalara ayırır. Ardından istenirse sirkeli suda bekletilebilir. Ovalayarak musluk altında da yıkadıktan sonra güvenle yiyebilirsiniz. İkisini aynı anda kesinlikle yapmayın, hiç bir işe yaramaz.
Karbonat miktarı ne kadar olmalı?
Her litre suya 10 gr karbonat dökün. 10 dakika karbonatlı suda bekletin.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.