Alzheimer hastalarının %75'ine henüz tanı konulmadı

Alzheimer hastalarının %75'ine henüz tanı konulmadı
B2Press, 21 Eylül Dünya B2Press Alzheimer Günü dolayısıyla Alzheimer hastalığı ile ilgili yapmış olduğu araştırmaların sonuçlarını paylaştı

Alzheimer hastalığı, beyin hücrelerinin yok olmasına neden olan ve hafıza, düşünme ve davranış fonksiyonlarında bozulmaya yol açan bir demans türüdür.

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre dünya genelinde 55 milyonun üzerinde Alzheimer hastası bulunuyor ve bu sayının 2050 yılına kadar 139 milyona çıkması bekleniyor. Avrupa ülkeleri, olası vakaların %5'ini oluşturuyor.

Ancak B2Press'in yaptığı araştırmaya göre, globalde Alzheimer hastalarının %75'ine henüz tanı konulmamış durumda, özellikle orta gelirli ülkelerde bu oran %90'a kadar çıkabiliyor. B2Press, kişisel önlemlerle hastalığın belirtilerini azaltmanın ve zihinsel işlevleri güçlendirmenin önemini vurguluyor.

Araştırmalar, dijital cihazların Alzheimer gibi bilişsel bozukluklara karşı unutkanlığı önleyebileceğini ve bilgi depolama ve hatırlama konusunda yardımcı olabileceğini gösteriyor. Londra Üniversitesi'nin yaptığı çalışma, dijital cihazların harici bellek olarak kullanılmasının insanların kayıtlı olmayan bilgileri hatırlamalarına da yardımcı olduğunu ortaya koyuyor.

Bu nedenle akıllı cihazlar, bilişsel bozukluklara karşı çok yönlü destekleyici araçlar olarak görülüyor. Alzheimer hastalığının belirtileri arasında eşyaları kaybetme, konumları unutma, kafa karışıklığı, nesnelerin isimlerini unutma gibi sorunlar bulunuyor.

Alzheimer Hastalığından Korunmak İçin Neler Yapılabilir?

Alzheimer hastalığından korunmak için alınabilecek bazı önlemler şunlardır:

  • Sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyin. Düzenli egzersiz yapın, sağlıklı beslenin ve sigara içmeyin.
  • Tansiyon, kolesterol ve kan şekeri seviyenizi kontrol altında tutun.
  • Zihinsel aktivitelerde bulunun.
  • Sosyalleşin ve aktif bir yaşam tarzı benimseyin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler