60 Yaş Üzerinde Haftada Sadece 10 Dakika Egzersiz Yapmak Bakın Ne Sağlıyormuş?

60 Yaş Üzerinde Haftada Sadece 10 Dakika Egzersiz Yapmak Bakın Ne Sağlıyormuş?
Yaş ilerledikçe hastalıklar da artıyor. Sağlıklı yaşam göz önüne alındığında düzenli egzersiz yapmanın ne derece önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Peki 60 yaş üzerinde haftada sadece 10 dakika egzersiz yapmak ne sağlıyor?

Yeni araştırmalar, düzenli egzersizin Alzheimer hastalığının ilerlemesini yavaşlatmaya yardımcı olabileceğini söylüyor.

Spor salonuna gittiğinizde veya parkta hızlı bir yürüyüşe çıktığınızda, yalnızca kaslarınızı ve kalbinizi değil, beyninizi de çalıştırdığınızı zaten biliyorsunuz. Düzenli egzersiz, beyninizin yeni sinirsel bağlantılar oluşturmasına, hücre büyümesine yardımcı olur ve beyninizin zamanla kan kaybetmeye meyilli olan önemli bölgelerine kan gönderiyor.

Araştırmalar Ne Diyor?

Economics & Human Biology dergisinde geçen yıl yayınlanan 54 yaş üstü kişiler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, haftada sadece bir kez egzersiz yapmak bunama (tıp dili demasns)'dan korunmaya yardımcı olduğunu gösterdi.

Journal of Alzheimer's Disease'nde yayınlanan bilişsel engelli, yaşlı yetişkinlerle ilgili yakın tarihli bir başka araştırma, tempolu, yarım saatlik yürüyüşlerin beyne sağlıklı kan akışını desteklediğini ve hafıza işlevini artırırken performansı iyileştirdiğini gösterdi

Alzheimer's Research & Therapy dergisinde yayınlanan daha yakın tarihli bir araştırma ise 60 yaşın üzerinde haftada en az iki seans 10 dakikalık egzersiz yapmanın beyne önemli ölçüde yardımcı olabileceğini gösterdi.

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki küçük aralıklarla bile olsa düzenli egzersiz yapmak 60 yaş üzerindeki kişilerde bunama, alzheimer (Alzaymır) gibi hastalıklara karşı koruma sağlıyor.

Sağlıklı bir yaşam için bu bilgileri dikkat alın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler