Siyah Kıyafet Giyenlerin Korkulu Rüyası Olan Saçtaki Kepek İçin Hem Doğal Hem de Etkili Yöntemler

Siyah Kıyafet Giyenlerin Korkulu Rüyası Olan Saçtaki Kepek İçin Hem Doğal Hem de Etkili Yöntemler
Kepek, pekçoğumuzun ortak sorunlarından biridir. Tıbbı bir sorun olarak görünmese de oldukça can sıkıcıdır. Kesin çözüm için kepek önleyici şampuanlar bile yeterli gelmeyebilir. Tam bu noktada kepek için doğal ve etkili yöntemler devreye girer. İşte o şaşırtıcı bilgiler...

Kepekli saçlar kadın erkek pek çok kişinin ortak problemi. Kısaca söylemek gerekirse kafa derisinin yağlı kısımlarında çok fazla mantar veya bakteri biriktiğinde pullanmaya neden olur. Ter uzun süre kafa derisinde birikme eğilimindeyse, kabusa dönüşüp durumu daha da kötüleştirir. 

Piyasada kepek önleyici pek çok şampuan elbette var. Biz doğal yollarla kepek sorununu nasıl kökten çözebiliriz onun üzerinde duracağız.İşte kepek için doğal ve etkili yöntemler

Neem Yaprağı

Neem yaprağı hem cilt hem de saç için tedavi amaçlı kullanılıyor. Özellikle Hintli kadınların bir numaralı güzellik sırlarından kendisi:) Kafa derisindeki kaşıntı ve kızarıklıktan kurtarmakla kalmıyor, saçı ölü hücrelerden arındırıp canlandırıyor. Bunun için neem yaprağını ezip 1 çorba kaşığı bal ile macun kıvamına getirin ve saç derinize direk uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra soğuk suyla yıkayabilirsiniz.

Yoğurt

Yoğurt kepekli, kuru, kaşıntılı saç derisi için etkili anti-inflamatuar ve serinletici özelliklere sahiptir.  Ayda bir kez uygulayacağınız bir yoğurt maskesi tarifi kepek için oldukça etkili olacaktır. Yarım bardak yoğurtdu soyulmuş ve ezilmiş papaya ile karıştırın. Saçınıza sürdükten sonra 30 dakika bekletin ve yıkayın. Bu maske saç derisini temizlemeye ve saç uzamasına da yardımcı olur.

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı, kafa derisini kaşıntılı elementlerden temizleyerek kepeğe karşı etki sağlar. Duştan önce, 5 yemek kaşığı hindistancevizi yağı ve limon suyunu saç derinize masaj yapın ve yaklaşık bir saat bekletin. Daha sonra şampuanlayıp yıkayın.

Elma Sirkesi

Kepekli saçlara en iyi gelen yöntemlerden biri de elma sirkesidir. Elma sirkesi saçınızın pH değerini dengeler, saç dökülmesini azaltır, kökleri güçlendirir. Elma sirkesini eşit miktarda suyla seyreltin ve saçınızı yıkamadan önce uygulayın . En az 30 dakika bekletip yıkayabilirsiniz. En iyi sonuç için haftada iki kez bu yöntemi uygulayın.

Aleo Vera

Aloe vera, saçınızı yalnızca yumuşak ve pürüzsüz hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda köklerden güçlendirir ve besler. Kepek oluşumunu önleyen ve kaşıntıyı sakinleştiren antibakteriyel ve mantar önleyici özelliklerin yanı sıra kafa derisi üzerinde serinletici bir etkiye sahiptir. Ayrıca aloe vera, A, C ve E gibi vitaminlerin yanı sıra kalsiyum, çinko ve magnezyum gibi mineraller açısından da zengindir.Evinizde aleo vera varsa, ayda bir kez uygulayacağınız harika bir yöntemden bahsedeceğiz. Bir dalı ikiye bölün ve bitkiden jeli çıkarın. Doğrudan saç derinize uygulayın ve 15 dakika masaj yapın. 30 dakika daha bekletin ve şampuanla yıkayın. 

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı, kuru ve kepekli saçlar için  harika bir seçenektir. Antiseptik, mantar önleyici ve antibiyotik bakımından zengin olup kafa derisini nemlendirip, tıkanmış gözenekleri temizler. Hindistan cevizi yağına veya zeytinyağına birkaç damla çay ağacı yağı ekleyin ve saç derinize masaj yapın. 10 dakika bekletin ve ardından ılık su ile durulayın.

Tabiki her şeyden önemlisi düzenli uygulayın. Bir kere yapıp bırakmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler